Handelskammaren Mälardalen

Nyheter

Promotionmorgon bjöd på senaste nyheterna

Senaste Promotionmorgonen den 24 februari ägde rum på Conventum Club 700 och bjöd på många spännande samtal och inspiration från såväl regionen som deltagare. Vi inledde morgonen med en god frukostbuffé och lät sedan talarna ta plats i soffan.

Vi fick bland annat träffa Jonas Karlsson, VD på Oslo-Sthlm 2.55, som berättade om sträckan Oslo-Stockholm som förslagsvis kommer att vara en del i Scan-Med-Korridoren. En intressant vetskap han delade med sig av var att en investering på 3 miljarder förkortar restiden med hela 20 minuter. 

Ida Thorell, Regionchef på UF i Örebro gästade och berättade om sitt arbete inom organisationen och vilka trender som kommer att vara högst aktuella för unga företagare under året 2023

En annan som haft stor fördel av UF är Ali Taleb som är en av grundarna för One4Tech. Han berättar om hur företaget utvecklades från en frustration i att alltid få sin cykel snodd till en väletablerad affärsmodell. Idag har dem varit igång i tre år och Ali menar att UF haft en stor betydelse för deras framgång.

Agnes Vaahto och Ellen Franzén från Thorén Business school berättar om resan till Tanzania som utfördes i syfte att odla företagsamhet med jämnåriga. Med på resan var 6 elever och 2 lärare. Dem berättar hur resan var främjade för UF verksamheter och ledde till ett stort utbyte inom språk, kultur och entreprenörskap.

Även Business Region Örebro introducerade sin kampanj Örebro Most Wanted, kampanjen som kommer att sätta Örebro på kartan. Kampanjen går ut på att rekrytera kvalificerad arbetskraft från andra städer till Örebro genom kampanjer på stan såväl som en låda hem i brevlådan till intressanta kandidater.  

Handelskammarens Jesper och Felix gick igenom näringslivsdagen Insikts praktiska detaljer genom en film. Missa inte uppföljningen på detta på nästa Promotionmorgon som äger rum 31 mars på Conventum Club 700. Anmäl dig här redan nu!

Paula Byström

  • Projektledare
  • affärsnätverk, hållbarhet, kommunikation och medlemskap

Faktaruta