Handelskammaren Mälardalen

Nyheter

Energiprogram på Morgon på Kammaren

El- och energifrågan dominerade denna morgon som också bjöd på inslag av välbefinnande och social hållbarhet.

Minska avfall, jobba cirkulärt, mät energiförbrukningen med smarta censorer och använd er av elektriska drivsystem för att kunna göra energibesparingar, var några av tipsen deltagande företag fick från ABB.

- Om vi sänkte energikonsumtionen i Europa med 5%, skulle vi återgå till tidigare priser, säger Peter J Isberg, Digital Ledare Affärsområde Motion, ABB AB.

Mälarenergi fokuserar just nu på kommunikation kring ökade elpriser som kommer att fortsätta framåt.

- Alla måste hjälpas åt i samhället, det handlar om en beteendeförändring. Vi kan själva göra en del för att påverka de ökade kostnaderna, säger Ove Fredriksson, Public Affairs och Jennifer Hanning Ericsson Kommunikationsstrateg, Mälarenergi.

Flytta din användning från dag till nattid, företagare behöver se över hur mycket belysning och annan utrustning som drar el 24/7 och lätta på gasen i elbilen, var bland några av råden som gavs.

15 oktober 2022 öppnades Västerås första Nätverksgym - More! Grundare och ägare Mats Brokvist och Nina Landström har slagit ihop konceptet träning, jobba och nätverka för att förenkla vardagen.

Staffan Braw och Amanda Gahm, Lokala Hjälpen, har skapat ett socialt hållbarhetsprogram för företag som gör det enkelt att hjälpa till att bryta kriminaliteten, få bort psykisk ohälsa och hjälpa ekonomiskt utsatta människor i Västerås. Hållbarhetsprogrammet gör bland annat att företagen i Västerås ska bli mer konkurrenskraftiga.

Julavslutning med Morgon på Kammaren äger rum 1 december. Anmäl dig här.

Paula Byström

  • Projektledare
  • affärsnätverk, hållbarhet, kommunikation och medlemskap

Faktaruta

Morgon på Kammaren erbjuder dig aktuella uppdateringar om vad som händer i näringslivet samt värdefulla affärskontakter och inspiration!

Vill du att ditt företag ska visas i Morgon på Kammaren? Följ då länken till vår
instruktionsvideo. Skicka din film till Paula Byström.

Är du intresserad av att vara frukostvärd för Morgon på Kammaren?
Kontakta Felix Andersson.