Handelskammaren Mälardalen

Nyheter

Rekordmånga anmälda till Promotionmorgon oktober 2022

Det nya politiska styret i Örebro, Örebro City, Örebro universitet och Nerikes Allehanda, tog plats i soffan inför över 200 deltagare!

Marie Brodin, avdelningschef kommunikation & samverkan, Örebro universitet, uppmanade företag att engagera sig med elever och Universitetet i form av mentorskap eller erbjuda elever studentuppdrag.

- Det behövs bättre relationer med näringslivet för att behålla kompetens i Örebro län, Säger Marie Brodin.

City Örebro jobbar främst med trygghetsfrågor, stora events och med att stötta den lokala handeln, bland annat genom att puffa för citys presentkort. Nya VD på City Örebro, Armina Ilijasevic, har just nu fullt upp med höstlovsveckan i Örebro City som bjuder in till ett flertal aktiviteter för både stora och små.

Det nya politiska styret i Örebro, John Johansson (s), Jimmy Nordengren (c) och Anders Åhrlin (m), berättade om utmaningarna när vi nu går in i en lågkonjunktur. Offentliga bidrag blir mindre och därför behöver kommun och näringsliv kroka arm ännu mer! Det politiska styret kommer att fokusera på att bli bättre på att informera om det som görs och att fatta tydliga och snabba beslut.

Avslutningsvis fick vi veta mer om medias roll i kriser. Falska nyheter blir allt vanligare och att utfärda noggranna källcheckar blir alltmer viktigare. Anders Nilsson, Chefredaktör för NA, presenterade även INSIKT 2023 tillsammans med projektledare Felix Andersson, Handelskammaren Mälardalen.

- INSIKT 2023 kommer att handla om demokratin för näringslivet, säkerhet, hållbarhet och innovation! Säger Felix och Anders.

INSIKT 2023 äger rum 8 mars 2023.

Moderator denna gång var Felicia Gillberg. Nästa Promotionmorgon äger rum 25 november. Anmäl dig här.

Paula Byström

  • Projektledare
  • affärsnätverk, hållbarhet, kommunikation och medlemskap

Faktaruta

Promotionmorgon bjuder på spännande gäster, senaste nytt, samtal och nya affärskontakter. Eventet är för medlemsföretag.

Är du inte medlem men nyfiken på Handelskammaren Mälardalen?

Läs mer här om medlemskap.