Handelskammaren Mälardalen

Nyheter

Nominerade till exportpriset Guldstänk 2022

Det är nu klart vilka företag och personer som nominerats till pristagare inom kategorin för Årets Exportföretag på Västerås näringslivsgala Guldstänk.

ABB

Ett ledande globalt teknikbolag som driver omställningen av samhälle och industri för att uppnå en mer produktiv och hållbar framtid. I över 130 år har ABB levererat banbrytande teknik från Västerås till världen och byggt svensk industris internationella konkurrenskraft. ABB är en viktig arbetsgivare i Västerås med stor kärlek till staden.

Dennis Helfridsson
Kristina Carlquist

Hemsida: new.abb.com/se

Hitachi Energy

Hitachi Energy är en global teknikledare med 4000 medarbetare i Sverige och huvudkontor i Västerås. Bolaget arbetar för en hållbar energiframtid för alla. Företaget spelar en viktig roll med teknik och innovationer för ett mer hållbart, säkert och flexibelt energisystem samt elektrifieringen av transport och industri både lokalt och globalt.

Andreas Burstedt
Ulrika Ritzen
Tobias Hansson
Anna Svensson

Hemsida: hitachienergy.com

Westinghouse 

Westinghouse Sverige levererar allt från kärnbränsle till servicetjänster för kärnkraftverk över hela Europa. Varje år förser Västeråsfabriken fler än 30 europeiska reaktorer med bränsle. Mest export går till Frankrike där mer än 20 procent av all el som landet producerar kommer från kärnbränsle tillverkat i Västerås

Tage Tarkpea
Carina Önneby
Johan Lövqvist

Hemsida: westinghousenuclear.com/sweden/

Rösta på din favorit här till och med 27 februari.
De slutliga vinnarna utses av en expertjury för respektive priskategori tillsammans med folkets röst. Priserna delas ut på Guldstänksgalan torsdag 17 mars.

Thor-Björn Käck

  • Projektledare
  • Medlemskap, infrastruktur och internationell handel

Faktaruta

Näringslivsgalan Guldstänk är Västerås största nätverksträff där syftet är att hylla det företagsamma Västerås. Utmärkelserna delas ut för att inspirera och motivera samt premiera företagsamma företagare och organisationer som utvecklar sina verksamheter och förverkligar sina visioner i Västerås.

Arrangörer är Almi Mälardalen, Företagarna Västerås, Handelskammaren Mälardalen, Marknadsföreningen i Västerås och Västerås stad.