Handelskammaren Mälardalen

Nyheter

Handelskammaren Mälardalen söker delprojektledare inom kompetensförsörjning

Är du utåtriktad, intresserad av företagsfrågor och hur vi kan öka matchningen mellan utbildning och arbetsmarknad? Är du van att samarbeta, men som också självständigt kan driva en process framåt mot uppsatta mål?

Hos Handelskammaren Mälardalen är du med och bidrar till vår vision - att tillsammans med företagen skapa Sveriges bästa tillväxtregion. Alla som jobbar hos oss förväntas ha mycket företagskontakter och trivas i en organisation som utvecklas och förändras. En positiv inställning till ny teknik är en förutsättning. Vi är en liten arbetsplats och hos oss finns inte utrymme för prestige, utan vi är goda förebilder som samarbetar och hugger i där det behövs.

Vi söker nu en delprojektledare inom vårt fokusområde kompetensförsörjning. Tjänsten består till stor del av arbete inom projekt Besökskraft - kompetenshöjande insatser inom besöksnäringen. Projektet syftar till att individer inom branschen ska få en stärkt ställning på arbetsmarknaden och för att besöksnäringen ska fortsätta att vara en attraktiv och hållbar näring. Som delprojektledare har du ett helhetsansvar för projektets del i Örebro län avseende planering, resultat, aktiviteter och måluppfyllelse.

Du kommer också vara delaktig i planering och genomförande av aktiviteter i Yrkeshögskola Mälardalen – en satsning där vi tillsammans med näringslivet, utbildningsanordnare och offentliga aktörer skapar en bättre matchning på arbetsmarknaden. Arbetet är varierande och kan bestå av att leda nätverksmöten, arrangera seminarier, att hålla föreläsningar och upprätthålla god omvärldsbevakning.

Vem är du?

Du är en inspirerande, nyfiken och analytisk person med förmåga att fånga in olika aspekter och föra samman det till en planering framåt. Du är van vid att vara tillgänglig och driva utveckling framåt genom att prova nya vägar.  Du ingår i en arbetsgrupp tillsammans med andra projektledare inom kompetensförsörjning men förväntas även samverka med andra medarbetare på Handelskammaren i alla våra områden. Du bor sannolikt i Örebro eller Västmanlands län.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Huvudansvar för att leda projektet Besökskrafts aktiviteter i Örebro län
 • Dialog och planering med företag och utbildningsanordnare, samordning av utbildningsinsatser, registrering och rapportering av resultat, samt framtagande av lägesrapporter.
 • Samordning av referensgrupper och kontinuerlig omvärldsbevakning
 • Planera, utveckla och genomföra insatser inom Yrkeshögskola Mälardalen
 • Löpande kontakt med företag och andra intressenter

Kompetenskrav

 • Examen från relevant eftergymnasial utbildning eller motsvarande kompetens
 • Erfarenhet av att arbeta i projektform, som deltagare eller projektledare
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift
 • Minst tre års arbetslivserfarenhet
 • Körkort och gärna tillgång till egen bi

Övrigt meriterande

 • Erfarenhet av kompetensförsörjningsfrågor
 • God kännedom om regionens näringsliv och offentliga aktörer
 • Erfarenhet av frågor kring Yrkeshögskolan

Vad erbjuder vi?

Ett spännande och omväxlande jobb där du är med och gör skillnad för regionens företag. Du kommer att få ett stort nätverk i regionen. Vi erbjuder flexibilitet i arbetstider med möjlighet till visst distansarbete när det går. Kollektivavtal och tjänstepension.

Handelskammaren Mälardalen är en privat, oberoende och i grunden ideell näringslivsorganisation. Vi är idag 17 personer och finns på tre kontor – Västerås, Örebro och Eskilstuna.

Omfattning och tillträde
Anställningsform: Projektanställning till 2022-12-31 med möjlighet till förlängning. Provanställning tillämpas.
Tillträde: 1 mars eller efter överenskommelse.

Är du den vi söker?
Skicka din ansökan till oskar@handelskammarenmalardalen.se med CV och personligt brev och skriv "Jobbansökan" i ämnesraden.

Skicka din ansökan så snart som möjligt eller senast 16 januari. Observera att urval kan ske löpande.

För frågor angående tjänsten, kontakta Oskar Axelsson, kontaktuppgifter nedan.

Oskar Axelsson

 • Verkställande direktör

Faktaruta

Roll:

Delprojektledare kompetensförsörjning

Anställningsform:

Projektanställning med möjlighet till förlängning

Tillträde:

Mars 2022 eller efter överenskommelse

Ansök senast:

16 januari 2022