Handelskammaren Mälardalen

Nyheter

Prison Islands grundare hedras med Handelskammarens förtjänstmedalj!

Årets medaljör i Mälardalen är Anders Jackson som har grundat äventyrskonceptet Prison Island. Han har på ett föredömligt sätt visat att det går att kombinera kunskaper från storbolagen med entreprenörens flexibilitet.

Handelskammaren Mälardalens förtjänstmedalj i guld utdelas årligen som erkänsla för långvarig verksamhet som givit särskilt fruktbärande resultat, eller för extraordinär insats, som särskilt gagnat regionens näringsliv och Handelskammarens medlemmar.

Prison Island grundades av Anders Jackson i Västerås och har utvecklats till ett franchise-koncept som idag finns i ett flertal länder. Årets medaljör offentliggörs i samband med Handelskammaren Mälardalens årsmöte den 20 maj kl 16-17.30.

Medaljkommitténs motivering:
Från europachef i en global koncern via börs-vd till entreprenör i upplevelseindustrin. Årets medaljmottagare har gjort ett fängslande karriärombyte.

Allt startade som ett litet familjeprojekt som 2004 utvecklades till fängelseäventyret Arosfortet i Västerås. Idag är bolaget en av Europas ledande aktörer inom indoor adventure – franchisekedjan har snart 60 anläggningar i tio länder. Trots pandemin har tillväxten ökat parallellt med att etableringen av en europeisk lager- och distributionscentral inletts. Nu står man inför avgörande etableringar i Nordamerika, Australien och Asien.

Årets medaljmottagare inspirerar och har på ett föredömligt sätt visat att det går att kombinera kunskaper och erfarenheter från storbolag med entreprenörens flexibilitet. I Mälardalen, och ut i världen…

Medaljkommittén har utgjorts av Staffan Braw, Olle Ytterberg, Merit Israelsson, Magnus Jonason och Robert Asplund.

För mer information, vänligen kontakta

Faktaruta

  • Handelskammaren Mälardalens förtjänstmedalj i guld utdelas årligen som erkänsla för långvarig verksamhet som givit särskilt fruktbärande resultat, eller för extraordinär insats, som särskilt gagnat regionens näringsliv och Handelskammarens medlemmar.
  • Medaljkommittén har utgjorts av Staffan Braw, Olle Ytterberg, Merit Israelsson, Magnus Jonason och Robert Asplund.