Handelskammaren Mälardalen

Nyheter

Bli trainee 2021 vid svenska Handelskammaren i Tyskland

Stipendiefonden för Svensk Utlandsungdom lämnar ett stipendium till Svenska Handelskammaren i Tyskland för ett traineeår. Traineetjänsten är riktad till unga kreativa affärsbegåvningar som önskar fördjupa sina kunskaper och skaffa sig praktiska erfarenheter av tysk affärskultur, tyskt management och ledarskap samt det tyska affärsspråket.

Unika möjligheter för unga akademiker

Handelskammarens stipendieprogram erbjuder unika möjligheter för unga akademiker som strävar efter en internationell karriär. Kandidaten får under ett års tid möjlighet att arbeta heltid på Svenska Handelskammarens kansli i Hamburg. Detta stipendium möjliggör för kandidaterna att fördjupa sig inom de olika aktiviteter som utgör Svenska Handelskammarens kärnverksamhet.

Aktivt deltagande i arbetet vid Handelskammaren

Stipendiaten får en unik kontakt med företrädare för det svenska näringslivet i Tyskland och därmed en enastående chans att bygga ut sitt egna nätverk.
Som stipendiat kommer du aktivt delta i arbetet vid Handelskammaren inom alla dess områden såsom medlemsverksamhet, eventplanering, kommunikation och business research. Du kommer även delta i att driva kammarens
underorganisation Junior Chamber Club (JCC) genom att tillhandahålla kontaktskapande aktiviteter och seminarier. Vid behov kommer du att bidra till handelskammarens tidning Schweden Aktuell.

Kvalifikationer

Du som söker skall ha god samarbetsförmåga, skall ha lätt att arbeta självständigt och skall vara initiativrik. Du bör ha avslutat minst två år på din utbildning på högskola eller universitet eller nyligen slutfört dina studier. Du måste besitta mycket goda kunskaper i både tyska och svenska. Lätthet att formulera sig i tal och skrift i båda språken är ett krav.
Kunskaper inom fotografi och Adobe InDesign/ Photoshop samt erfarenhet av SEO, content managementsystem och av att skapa innehåll till sociala medier är meriterande.

Mikael Wass

  • Marknadskoordinator
  • Medlemskap och internationell handel

Faktaruta

ANSÖKAN
  • Ansökan ska innehålla ditt CV och personligt brev på tyska
  • Ansök till: Helen Hoffmann, hoffmann@schwedenkammer.de - Svenska Handelskammaren
  • Sista ansökningsdatum: 14 februari 2021
  • Stipendietjänsten tillsätts i juli 2021 för ett år