Handelskammaren Mälardalen

Nyheter

Digitaliseringen snabbas på!

Chatt-botar, voting-online och AR-lösningar hjälper till att förbättra dialogen och servicen i dagens utmanande situation.

Digitaliseringen drivs nu naturligt på av behovet av att hålla distans, det som tidigare var funderingar och investeringar som låg på framtiden, kan idag bli snabbt aktualiserade och genomförda. Handelskammaren Mälardalen träffade Mats Sedlacek på B26 för ett samtal om hur Corona just nu påverkar Atea i IT-branschen.

Mats säger ”Vi upptäcker och ser bredare behov nu hos våra kunder. Hos både nya företag och kända branscher skapas nu nya behov, främst pga. distans-situationen och behovet av effektiv och fortsatt dialog” Det är allt från hjälp med interaktion via teams-funktioner till utveckling av nya system.

Digitalisering som tidigare var ett diffust begrepp som vi pratat om brett, har nu blivit tydligare, och efterfrågan sker nu på mer exakta behov som vi inte fick förfrågan på innan. Några exempel är tex. Chat botten, voting- systemet och VR-lösningen som omnämns nedan.

Atea arbetar både med den offentliga och privata sidan och ser stor efterfrågan just nu i det offentliga, där medborgardialogen både ökas och utmanas och där beslut på olika sätt inte kan skjutas på framtiden. Ett exempel på lösning på det är tex. en voterings-funktion där politiken, styrelser eller årsmöten ska kunna ta beslut genom röstning även på distans, och ett annat är behovet av effektiv dialog inom vården.

Atea har tillsammans med partner tagit fram en chatt bot som stöd för att minska trycket på servicefunktioner, bland annat telefonrådgivning som i dessa tider är hårt belastade. Lösningen passar alla typer av företag som har helpdesk eller rådgivning och inte hinner med, Chatt boten kan svara på frågor i både helpdesk eller annan rådgivning.

För företagen är ett exempel att support och underlättande av guidning på distans finns via Remote Guidance som hjälper till att guida på distans med bild. Där supporten kan se samma sak som du så de kan guida lika bra som på plats. Atea har samarbetat med ett företag som heter XM Reality för denna tjänst.

- Se film för beskrivning av tjänsten. https://youtu.be/R3drpHobTek

 

Atea finns här för att hjälpa er att bli mer digitala och tillgängliga, nu när det krävs som mest, men hoppas också vi kan hjälpa till att skapa effektivitet och bra lösningar som hjälper fler företag igenom krisen och skapar bra nya beteenden framåt som både gynnar företagen, samhället och miljön.