Handelskammaren Mälardalen

Nyheter

Handelskammarens medlemmar ställer om!

Goda exempel i utmanande coronatider

För att sprida framtidstro i osäkra tider berättar Handelskammaren Mälardalen om hur några av deras medlemsföretag gör för att tackla coronakrisen.

- Vi vill lyfta fram de nya samarbeten och goda affärsidéer som växer fram i en mycket svår tid i spåren av corona, säger Anna Holmström, Handelskammaren Mälardalens regionchef i Västmanland och Eskilstuna/Strängnäs.

Handelskammaren hoppas att de positiva exemplen kan fungera som inspiration så att fler företagare kan ta nya vägar och tänka framåt i sin omställning. Det kommer en tid efter corona. Den som vill, kan följa Handelskammaren Mälardalens sida "Vi ställer om!" på LinkedIn och låta sig inspireras av andra.

Elite Hotels är ett av de medlemsföretag som sträcker ut handen. De har sänkt priset på sina hotellrum för personer som är 70 år och äldre och för personal som arbetar inom vården. De samarbetar också med Blocket Bostad och hyr ut tomma rum månadsvis. På så vis kan deras medarbetare behålla jobben och bostadsbristen bli mindre.

- Vi vill hjälpa vårdpersonal som har behov av att bo nära arbetsplatsen för att undvika kollektivtrafik, få vila mellan arbetspassen, jobba på en annan ort eller kunna bo utanför hemmiljön. För de som är 70 år och äldre kan det handla om att man behöver komma ifrån sitt hem under en period av olika anledningar, säger Cem Gürler på Elite Stadshotellet i Västerås.

Nyheter med goda exempel från medlemsföretagen publiceras också löpande på Handelskammaren Mälardalens hemsida.

- Vi tar gärna emot tips om lyckade omställningar. I dessa tider är det viktigt att lyfta fram alla goda exempel: bra idéer, erbjudanden, affärsmodeller, nya tankesätt och samarbeten som får verksamheterna att fortsätta rulla på. Vi vill inspirera andra att det går att tänka om, säger Anna Holmström på Handelskammaren Mälardalen.

För mer information, vänligen kontakta
Anna Holmström, Regionchef, Handelskammaren Mälardalen
anna@handelskammarenmalardalen.se
076-677 41 02

Om Handelskammaren Mälardalen
Handelskammaren Mälardalen är en privat näringslivsorganisation som ägs och styrs av medlemsföretagen i Örebro län, Västmanland samt Eskilstuna och Strängnäs kommuner. Uppdraget är att företräda och främja regionens företag så de får bästa möjliga förutsättningar för tillväxt. Viktiga frågor är infrastruktur, kompetensförsörjning och internationell handel. Handelskammaren Mälardalen grundades 1907 och är en av elva fristående regionala handelskammare i Sverige. I världen finns ca 12 000 Chambers of Commerce.