Handelskammaren Mälardalen

Nyheter

PRESSMEDDELANDE - Örebros räddningskampanj fortsätter: Lanserar appen ”Hjärttrösta en stockholmare”

Handelskammaren Mälardalen och flertalet örebrobaserade it-företag följer upp den framgångsrika kampanjen Rädda en stockholmare. Nu lanserar de en app som ska göra det enkelt för örebroare att stötta sina familjemedlemmar och vänner i Stockholm.

Stockholmare skjutsar och hämtar sina barn på fritidsaktiviteter 14 timmar varje vecka, deras boenden kostar tre gånger så mycket som i Örebro och undersökningar visar att stockholmare sover sämre än människor i resten av landet.

– Genom att visa fakta på hur de faktiskt har det, hoppas vi att kampanjen ska vara en ögonöppnare för många stockholmare. Förhoppningen är att de ska se över sina livsval och välja ett bättre liv i Örebro, säger Anette Holm, projektledare på Handelskammaren Mälardalen.

Nu vill de ha hjälp av örebroare som saknar en dotter, bror eller kompis som bor i Stockholm. Örebroarna uppmanas att tipsa stockholmare som de längtar efter om lediga jobb, nytt boende och ett bättre liv i Örebro.

I Örebro finns det många lediga tjänster i it-branschen och företagen behöver hjälp av örebroarna för att hitta nya medarbetare. Stockholmarna är det självklara valet. Både eftersom en stor del av landets it-talanger är verksamma där och för att många unga örebroare flyttar till Stockholm.

– Många av ursprungsörebroarna som bor i Stockholm har kvar sin familj i Örebro. När de blir äldre eller får barn kan det vara läge att flytta tillbaka, säger Anette Holm.

Kampanjen som startade under 2018 tar nu nästa steg och lanserar en app där örebroare kan ”Hjärttrösta en stockholmare” som de är oroliga för. I appen kan örebroare skicka handhjärtan till stockholmare som behöver uppmuntran och stöttning.

– Vi tror på att humor och värme är det bästa sättet för att nå ut med sitt budskap. Appen gör att det är enkelt för örebroare att visa sina närmaste att de bryr sig, berättar Anette Holm.

Läs mer om kampanjen på www.räddaenstockholmare.se

Kontakt, Handelskammaren Mälardalen:
Anette Holm, projektledare
anette@handelskammarenmalardalen.se
076-677 97 99

Handelskammaren Mälardalen är en privat näringslivsorganisation som ägs och styrs av medlemsföretagen i Västmanlands och Örebro län. Uppdraget är att företräda och främja regionens företag så de får bästa möjliga förutsättningar för tillväxt. Viktiga frågor är kompetensförsörjning, infrastruktur och internationell handel.