Handelskammaren Mälardalen

Nyheter

Hallå där! Oskar Axelsson, ny regionchef på Handelskammaren Mälardalen

Handelskammaren Mälardalen har fått en ny regionchef för Örebro län. Oskar Axelsson kommer närmast från Örebro kommun där han har arbetat som verksamhetsutvecklare. Innan dess var han projektledare för Handelskammarens Arbetsmarknadskunskap och har också erfarenhet från tio är i klädbranschen som vd på Ullmax AB.

Vad är det som gör jobbet på Handelskammaren intressant?
Jag får ju komma tillbaka till en välbekant arbetsplats och det känns väldigt roligt att få jobba med hela Handelskammarens verksamhet den här gången. Det är en spännande organisation som har medlemmar i många olika branscher och som också har god kontakt med offentliga organisationer. Vi jobbar ju hela tiden med de frågor som medlemmarna tycker är viktigast just nu. Jag triggas av hela paketet, att vara en mellanhand och ha en tredjepartsroll mellan näringslivet och beslutsfattarna för att få utveckling och tillväxt inom länets näringsliv.

Vad ska du göra?
Jag brinner extra mycket för två områden. Det ena är att jag ska ansvara för kontoret i Örebro och se till att vi har en trevlig och bra arbetsplats. Jag är ju lärare från början, så jag gillar att stötta och hjälpa människor. Det andra är att jag kommer att ansvara för alla medlemmar och aktiviteterna i Örebro län. Jag är ödmjuk inför rollen för vi gör redan mycket bra och det finns en otrolig expertis inom Handelskammaren idag. Här i Örebro vill jag gärna utveckla samverkan mellan näringslivet och utbildningsväsendet ännu mer.

Vad är den viktigaste frågan för Handelskammaren just nu?
Medlemmarna lyfter framförallt kompetensförsörjningen, bättre kommunikationer och ökad internationell handel. Vi går mot otroligt stora demografiska utmaningar som kommer att påverka kompetensförsörjningen inom så gott som alla branscher. Vi måste hitta nya sätt att skola om sig och se till att det finns rätt typer av utbildningar där rätt personer går. Vi måste också vara en riktigt bra omvärldsspanare eftersom det händer så mycket globalt just nu som  påverkar näringslivet regionalt i Örebro län, till exempel Brexit, nya handelsavtal och att konjunkturen förändras.

Vad ser du mest fram emot?
Jag ser fram emot att få möta och samarbeta med många människor, oss på kontoret och utåt med medlemmar och personer som vill arbeta för att utveckla näringslivet. Det är roligt att vara i en snabbfotad organisation och jag vill gärna träffa så många företagare som möjligt.

Kontakta gärna Oskar om du vill träffa honom.

Oskar Axelsson

  • Verkställande direktör