Handelskammaren Mälardalen

Nyheter

Tekniktema lockade morgonpigga

Det var ett fullsatt frukostmöte när temat på Handelskammarens Promotionmorgon i Örebro var teknik. Det bjöds på smarta innovationer, blockchain och influencers som lyfte teknik på ett spännande sätt.

För att minska antalet omtagningar på grund av dålig skärpa har Örebroföretaget Moonlighting industries tagit fram en unik produkt som de hoppas ska revolutionera filmbranschen.
- Det är en kombination av teknik och AI, säger Mathias Farnebo, vd på Moonlighting Industries som deltog tillsammans med Fredrik Stenman vvd på Inkubera.

Elin Häggberg, som bland annat bloggar om teknik, berättade om hur hennes intresse startade med Science Fiction-filmer och sedan har mynnat ut i en vilja att förklara och få fler att använda ny teknik.

En som kan teknik, i synnerhet blockchain, är Robert Högberg. Han är inte bara en av medgrundarna till Svenska bitcoinföreningen utan också projektledare för ett regionalt logistikprojekt, SmartLog, som bygger på blockchain. Han berättade om hur tekniken har spridits från Bitcoin till andra branscher, såsom logistik där man till exempel kan använda tekniken för att följa och effektivisera varuflöden.

Promotionmorgon inleddes dock på ett helt annat tema - kompetensförsörjning. Morgonvärden Örebro kommun via Arbetsförmedlingen och Linde Material Handeling delade med sig av en lyckad satsning för att kompetensutveckla och få ut arbetslösa på jobbmarknaden.

Nästa Promotionmorgon är fredagen den 24 maj