Handelskammaren Mälardalen

Nyheter

Skräpet tar form - plast och gummi blir galaklänningar

Virginska skolans textildesignelever i ettan och trean på Hantverksprogrammet samarbetar kring hållbarhetsprojektet Galaklänningar. De har fått fria händer och designar två klänningar i återvunnen plast och gummi. På UTSIKTs middag får du se dem i sin helhet.

Läraren Lena Åhman berättar att eleverna inte får ta några som helst genvägar när de konstruerar klänningarna. Allt material som används måste vara återbruk. Det är en utmaning för eleverna, men med treornas erfarenhet och ettornas nya energi går det jättebra.

- Det är ett viktigt projekt, för du kan inte arbeta inom textilindustrin idag utan att ha ett hållbarhetstänk, säger Lena Åhman.

Mikael Wass

  • Marknadskoordinator
  • Medlemskap och internationell handel

Andra provningen på Virginska skolan