Handelskammaren Mälardalen

Nyheter

The Steam Hotel - hetast just nu

Wow, vilken succé Steam Hotel har blivit! Sedan de öppnade i augusti 2017 har överförtjusta gäster stått i kö för att få besöka det omtalade hotellet. Och i mars tog de välförtjänt hem priset som Årets marknadsförare i Västerås.

Nu har de en ny vd men han är inte ny för företaget, Felix Fuchs har varit med sedan starten och har bland annat arbetat med intäktsoptimering, försäljning och marknadsföring på hotellet.

- Jag var med från början när huset bara var ett tomt skal och är med mitt anställningsnummer, nummer 9, en av dem som har varit med allra längst. Vi har gjort en fantastisk resa som började med 100 personer och nu är vi 300, säger Felix Fuchs.

Den nye vd:n har inga planer på att arbetet med att utveckla Steam Hotel ska trappas ned. Hotellet ska bli Sveriges absolut häftigaste destination. Man siktar mot världsklass och en större procentandel internationella privata och företagsgäster. Att bygga en världsklassupplevelse i ett 100-årigt gammalt ångkraftverk är såklart en spännande utmaning.

- Vi har ett år i bagaget så än är det inte dags att förvalta, vi har bara skrapat på ytan för vad Steam Hotel som destination faktiskt kan vara, säger Felix Fuchs.

Allt har betydelse, från mail de skickar, storyn på Instagram, hur maten smakar, hur ostronen öppnas, till vilken musik som spelas i korridorer och hur man checkar in i receptionen. Gästen betalar för att uppleva något extra i alla situationer.

Man vill skapa minnen och få människor att av hela sitt hjärta vilja komma tillbaks. Att du kan åka hit istället för till London, Paris eller Köpenhamn. Det finns mycket som är speciellt med Steam Hotel. Till exempel Locavore, rooftop bar och restaurang, som ursprungligen var ångkraftverkets tak. Baren där uppe är faktiskt byggd i ett gammalt skyttevärn.

The Steam Hotel

The Steam Hotel har flera prisade systerhotell, bla Europas bästa Sparesort, Ystad Saltsjöbad, och Sveriges bästa mötesanläggning Falkenberg Strandbad.