Handelskammaren Mälardalen

Nyheter

Nominerade till Årets Exportföretag 2017

SUMOBOX AB, Svenska industriborstar i Västerås AB och Endless Brake Technology Europe AB är nominerade till Årets Exportföretag 2017 på Guldstänk. Det är Handelskammaren Mälardalen, Länsförsäkringar Bergslagen och PwC som tillsammans uppmärksammar årets exportföretag och vinnaren utses på Guldstänk den 15 mars.

noimage

Guldstänk är den årliga galakvällen för det företagsamma Västerås och det är nu dags rösta fram din favorit bland de tre nominerade företagen.

DE NOMINERADE FÖRETAGEN

SUMOBOX AB

Med huvudkontor, produktion och lager i Västerås har SUMOBOX sedan starten 2010 ständigt utvecklats. Skapandet av SUMOBOX är resultatet av ett tomrum på marknaden för plastbehållare i kombination med en ständigt föränderlig marknad. Deras unika boxar för semiautomatiserade lager är flexibla i höjd, längd och djup och möjliggör en ökning av lagerkapaciteten med 20–25 %. Idag har de en exportandel på 60 %, målsättningen är att öka till 80% under 2018, och exporterar till ett trettiotal länder.

Svenska industriborstar i Västerås AB

Med sitt unika kassettborstsystem för flygplatser är SIB marknadsledande i Europa. I över sextio år har företaget jobbat för att säkerställa driften på flera av Europas och Nordamerikas största flygplatser. I dagsläget har de en exportandel på 80 %. SIB har nyligen vunnit en upphandling och skrivit ett gemensamt avtal som ger ensamrätt att leverera kassettborstar i fyra år till några av Europas största flygplatser.

Endless Brake Technology Europe AB

Med en exportandel på över 90 % gör Endless Brake succé i hela världen med sina bromssystem till motorsporten. Europakontoret är beläget strax utanför Västerås och täcker över 90 % av efterfrågan på den europeiska marknaden. Endless Brake är även partner till Mercedes F1-team Mercedes-AMG Petronas Motorsport.

RÖSTA

Folkets röst pågår mellan 8/2 - 25/2 och du röstar här. Priset delas ut den 15/3 på Guldstänksgalan.

Paula Byström

  • Projektledare
  • affärsnätverk, hållbarhet, kommunikation och medlemskap

OM PRISET

För att kunna bli nominerade till Årets Exportföretag behöver företagen uppfylla följande kriterier:

  • Ha sin huvudsakliga verksamhet i Västerås stad (det vill säga huvudkontor, Sverigekontor, regionkontor eller liknande)
  • Företagets omsättning är minst 10 mkr enligt senaste årsbokslutet.
  • Ha en solid ekonomi med kontinuerligt positivt rörelseresultat och minst 3 årsbokslut bakom sig.
  • Haft en positiv utveckling av export/utlandsförsäljningen.
  • Exportandelen bör utgöra minst 40 % av företagets totala omsättning.
  • Exporterat varor eller tjänster som huvudsakligen producerats eller förädlats i Sverige.
  • Exporterat varor eller tjänster på flera marknader alternativt haft exceptionell framgång till ett flertal kunder på enstaka marknader.

Juryn består av Hans-Åke Emfevid PwC, Anette Windahl LF Bergslagen och Anna Holmström Handelskammaren Mälardalen.