Det är Länsförsäkringar Bergslagen och som tillsammans med LRF Konsult delar ut priset för lokalproducerad mat. I juryn ingår också Ernst Kirschsteiger och landshövding Maria Larsson som tillsammans ska hitta en vinnare.
– God lokalt producerad mat är ett viktigt inslag för att göra besök i vårt län till en upplevelse. Den lokalt producerade maten genererar också arbetstillfällen samtidigt som företagarna lever i en tuff bransch – därför är de väl värda att uppmärksammas, säger Per Anderz Eldenfalk, försäljningschef på Länsförsäkringar Bergslagen.
Priset delades ut första gången 2015 och har sedan dess haft två vinnare:
- 2016: Bageriet LOKAL i Kumla
- 2015: Katrinelund Sjökrog
Till och med den 24 november är det möjligt att nominera kandidater till matpriset i Örebro län. Vinnaren utses under Promotionmorgon på Frimis salonger den 26 januari och får då ta emot priset på 20 000 kronor.
Vem kan nomineras?
Priset är till för att uppmärksamma en producent, samordnare, marknadsförare, förädlare eller verksamhetsägare som brinner för att utveckla en lokal, sund och ekonomiskt hållbar matproduktion eller matupplevelse.