Handelskammaren Mälardalen

Nyheter

Dags att nominera Årets matentreprenör i Örebro

För tredje året i rad ska priset Årets matentreprenör i Örebro delas ut. Under hösten ska länet genomsökas efter en vinnare och i juryn sitter bland andra Ernst Kirchsteiger och landshövding Maria Larsson.

Det är Länsförsäkringar Bergslagen och som tillsammans med LRF Konsult delar ut priset för lokalproducerad mat. I juryn ingår också Ernst Kirschsteiger och landshövding Maria Larsson som tillsammans ska hitta en vinnare.

– God lokalt producerad mat är ett viktigt inslag för att göra besök i vårt län till en upplevelse. Den lokalt producerade maten genererar också arbetstillfällen samtidigt som företagarna lever i en tuff bransch – därför är de väl värda att uppmärksammas, säger Per Anderz Eldenfalk, försäljningschef på Länsförsäkringar Bergslagen.

Priset delades ut första gången 2015 och har sedan dess haft två vinnare:

  • 2016: Bageriet LOKAL i Kumla
  • 2015: Katrinelund Sjökrog

Till och med den 24 november är det möjligt att nominera kandidater till matpriset i Örebro län. Vinnaren utses under Promotionmorgon på Frimis salonger den 26 januari och får då ta emot priset på 20 000 kronor.

Vem kan nomineras?

Priset är till för att uppmärksamma en producent, samordnare, marknadsförare, förädlare eller verksamhetsägare som brinner för att utveckla en lokal, sund och ekonomiskt hållbar matproduktion eller matupplevelse.

Kontaktuppgifter

Nominera via e-post

louise.furaker@lrfkonsult.se eller
pa.eldenfalk@lfbergslagen.se
senast 24 november.

Vill du veta mer?

Per Anderz Eldenfalk, försäljningschef, Länsförsäkringar Bergslagen, 070-559 44 50, pa.eldenfalk@lfbergslagen.se

Louise Furåkaer, Kontorschef, LRF Konsult Örebro, 070-518 54 93, louise.furaker@lrfkonsult.se

Länsförsäkringar Bergslagen är ett av 23 fristående bolag i Länsförsäkringsgruppen. Bolaget är helt kundägt av våra drygt 200.000 kunder. Vi har 15 kontor i Västmanland och Örebro län med närmare 300 medarbetare. Vi erbjuder bank, försäkring och fastighetsförmedling. Det hänger liksom ihop.