Handelskammaren Mälardalen

Nyheter

Har världens jobbigaste lektion gett resultat?

24 000 elever har fått lektionen Arbetsmarknadskunskap, men har den gett resultat? Handelskammaren Mälardalen bjöd in arbetsgivare, skolaktörer, politiker, m.fl. för en inspirerande konferens om projektet Arbetsmarknadskunskap och dess resultat.

Arbetsmarknadskunskap i Örebro län har under de senaste tre åren (2014-2017) varit ett projekt som träffat 24 000 elever och haft över 1 000 lektioner med arbetsmarknaden i fokus. Handelskammaren Mälardalen har varit projektägare under de senaste tre åren och nu efter projektets avslut har projektet övergått till en ny treårig verksamhet.

För att avsluta projektet och få dela med sig av resultatet genomfördes en konferens den 10 november med ca 90 deltagare. Där Arbetsmarknadskunskap presenterade resultaten, pratade framtid, rapport om resultatet redovisades av Apel och föreläsaren Björn Nordén pratade digitalisering.

Ett värdefullt komplement

Erik Jakobsson från Apel utvärderade konceptet externt och delgav under konferensen den utvärdering han tagit fram kring resultatet av Arbetsmarknadskunskap i Örebro län. I sin rapport skriver Erik bland annat att AMK tydligt fyller ett angeläget behov i Örebro läns skolor, det är enligt honom ett värdefullt komplement. Hela rapporten finns att läsa här.

Grundaren av AMK föreläste om digitalisering

Föreläsaren Björn Nordén, JIV, som är grundare till Arbetsmarknadskunskap gav en tillbakablick över varför han startade Arbetsmarknadskunskap i Sverige. Därefter föreläste han om digitalisering och hur det kan påverka dagens yrken i framtiden samt hur det påverkar arbetsgivarna och deras kompetensförsörjning? Redan idag kan man se digitaliseringens påverkan i exempelvis självkörande bilar, robotar, självgående truckar och nya ekonomisystem som utför arbetsuppgifter snabbare än vad människor kan.

Arbetsmarknadskunskap - framtiden

Slutligen avslutades konferensen med hur Arbetsmarknadskunskaps framtid i Örebro län ser ut och vad som kommer härnäst. Utöver lektioner för Örebro läns skolelever erbjuds nu även tilläggstjänster utöver den ordinarie verksamheten. Deltagarna fick även en presentation av de två nya kommunikatörerna, Elise Fahlander och Nadine Randle.

 

Vill du veta mer om Arbetsmarknadskunskap? Kontakta:

Hur har det gått?

  • 24 000 elever
  • Över 1 000 lektioner
  • ca 60 skolor

 

  • Ett snittbetyg på om lektionen var bra på 4,7 (5,0 är högst)