Digital föreläsning 20/1-2022

Arbetsmarknadskunskap för Vårdnadshavare

Föreläsningen sänds live via Teams. Du behöver inte ett inlogg för att titta, utan det enda du behöver göra är att klicka på ovan orangea ruta. Välkommen!

Välkommen på föreläsning!

Förutsättningarna på arbetsmarknaden förändras idag snabbare än någonsin och nu är det snart dags för ditt barn att göra sitt gymnasieval, i en djungel av olika alternativ.

Under föreläsningen går vi igenom dagens och framtidens arbetsmarknad, vad arbetsgivare letar efter, vad ungdomar drömmer om att jobba med och hur olika utbildningsvägar kan se ut.

Information att läsa innan du ansluter:
  • Från kl 17:00 kan du ansluta till Teams. Föreläsningen börjar kl 17:30. Vi rekommenderar däremot att ansluta ett par minuter innan.
  • Vi använder oss av Teams. Du behöver inte ett eget inlogg för att se föreläsningen.
  • Vid frågor under föreläsningen går det bra att skriva direkt i chatten.

Läs gärna mer om Handelskammaren Mälardalen och vår tjänst Arbetsmarknadskunskap här.

Normalt erbjuder vi den här föreläsningen under ordinarie vårdnadshavarträff ute på skolorna, men med tanke på Covid-19 har vi den här gången valt att erbjuda föreläsningen digitalt, så att alla har möjlighet att se den hemifrån – via datorn, surfplattan eller mobilen.

Länkar till att läsa mer:
Med anledning av Covid-19 ges detta event endast online.
Information & anmälan
Datum

2022-01-20

Tid

17:00-17:25 Länken är öppen för anslutning

17:30-18:00 Föreläsning

18:00-18:15 Tid till frågor

Plats

Online via Teams. Föreläsningen sänds live 17:30. Anslutningslänk delas här på hemsidan 1 timme innan föreläsningen startar.

Tillsammans med skolan och länets arbetsgivare vill vi ge ungdomar möjligheten att ta mer medvetna val, och ha bättre koll inför framtidens arbetsmarknad. De val som ungdomarna gör idag kommer göra skillnad imorgon.

I samarbete med:
Frågor? Kontakta oss:

Lars Rubensson

  • Projektledare
  • Kompetensförsörjning & Arbetsmarknadskunskap

Emma Karlsson

  • Koordinator
  • Relocation Service