Handelskammaren Mälardalen

Nyheter

Fullsatt Promotionmorgon

Det blev lapp på luckan på höstens första Promotionmorgon på Örebro Slott. Morgonvärden Lidl berättade om sitt nya moderna tvåvåningslager som invigs under hösten i Örebro som också är den av de största locistiksatsningarna i staden under året.

Amy Loutfi som leder forskningsmiljön Applied Autonomous Sensor Systems (AASS) vid Örebro universitet BErättade om hur AI redan påverkar oss varje dag och vad vi kan förvänta oss av framtiden. Och en panel med deltagare från hite Arkitekter, WSP och ÖBO kompletterade med konkreta exempel på hur Örebro redan håller på att förvandlas till en Smart stad.

Maria Gustafsson, som är chef på Wadköping och Karlslund i Örebro tog emot priset.

Dessutom delade Susanne Stenlund, vice ordförande i regionstyrelsen vid Region Örebro län och Björn Fransson som är chef för destinationsutveckling och värdskap på Örebrokompaniet ut Örebroregionens turismpris 2019 till Friluftsmuseet Wadköping.

Wadköping har de senaste åren förvandlats från en trevlig, men kanske lite sömnig 50-åring till en sprudlande vital och populär 50-plussare. Nya gångvägar över kullerstenarna har gjort området tillgängligt för alla. Tidsenliga klädedräkter och intressanta personporträtt väver tillsammans med platser med ljud av folkliv, hästskjutsar och hundskall ihop dåtid med nutid och väcker nyfikenhet.

Idyllen vid Svartån har blivit ett nyfiket besöksmål för hela familjen där en kulinarisk Matmarknad tagit form och på fem år vuxit till en av Sveriges mest delikata. I Wadköping huserar både Cajsa Warg och Markurells. Och du är också inbjuden!

Välkommen till Promotionmorgon i september

Nästa Promotionmorgon är den 27 september på Conventum Club 700.