Handelskammaren Mälardalen

Nyheter

Nominerade företag och vinnare till Stora Näringslivspriset 2018

En av dom största dagarna på året för Handelskammaren Mälardalen är Stora Näringslivsdagen. I år nominerades tre företag till Stora Näringslivspriset 2018; Imperia Fastigheter AB, Färna Herrgård & Spa och TBO Haglinds AB. I år var det Imperia Fastigheter AB som tog hem Stora Näringslivs priset.

Imperia Fastigheter

Vi började vår resa 2002 med grundarens stora intresse för fastighetsutveckling med eget kapital som intjänats genom ett flertal privata bostadsprojekt satsades i köpet av den första industrifastigheten på Hälla i Västerås. Imperia Fastigheter med dotterbolag har idag utvecklats till att omfatta en fastighetskoncern på 19 bolag, med ett samlat fastighetsvärde på ca 800 mkr. Tillväxten har varit organisk och utan externa finansiärer. 2017 lanserade vi vårt koncept för framtidens hyresrätter ”House Of Imperia”, ett koncept där miljötänk och teknik ligger i framkant.

Vi är hedrade och stolta över att få tagit emot Stora Näringslivspriset 2018, säger Niclas Ericsson, VD för Imperia Fastigheter.

Färna Herrgård & Spa

Att driva ett herrgårdshotell på landsbygden är en kombination av företagande och bygdeutveckling, då vi även har en stor butik, julmarknad, och odlingar. Besöksnäringen är en väldigt sysselsättningsintensiv bransch och en inkörsport för många unga människor, så även hos oss. Färna tar varje år emot flera praktikanter från spa- och restaurangutbildningar runt om i Sverige och Europa.

Det var mycket hedrande att bli nominerad och såklart vill man vinna, så pirrigt var det, även om vi inte nådde fram till förstapris känner vi oss som vinnare. Vi deltog även som utställare, mycket intressant och trevlig och så blev det lite kundvård också. Wenche Engström, ägare.

TBO Haglinds AB

Med 35 år i balkongbranschen har vi utvecklat vår affärsidé som bygger på att hitta nya lösningar på gamla problem. Vi levererar balkonger till nya hus, renoverar och byter balkonger som är slitna och vi monterar balkonger på hus som inte tidigare haft balkong.

Nomineringen till Stora Näringslivspriset var jättekul och en riktig fjäder i hatten för vårt företag. Vi har även denna höst vunnit två lokala företagspriser men det är klart att denna var ett strå vassare då det ändå är på länsnivå och betydligt fler företag som konkurrerar. Men det är helt klart ett kvitto på att det vi gör är bra! Mia Hultgren, delägare, HR, Marknad