Handelskammaren Mälardalen

Medlemsnyheter

Mangoutbildningar i Stockholm och Göteborg.

Du leder i förändring. Du har förändringsplanen på plats. Budgeten likaså.
Du har berättat för dina medarbetare vad som ska ske.
Du är på gång och tänker: ”Det här blir roligt”.

Så blir det tyst.

Eller så upplever du ett stort motstånd. Frågorna haglar och förändringen ifrågasätts.

Uppdraget känns mindre kul.

En tydlig effektivitetsnedgång får din chef att ifrågasätta förändringen.

Din frustration ökar.

Känner du igen dig? 

Vill du ha verktyg för att genomföra reella förändringar, där medarbetarna är med och bidrar till förändringen?

Då ska du gå Mangoutbildningen!

Mangoutbildningen är en utbildning i Mangometoden (= målgrupps- och situationsanpassad förändringskommunikation). Mangoutbildningens syfte är att hjälpa dig kommunicera så att dina medarbetare vill vara med, bidra och utvecklas i förändringen.

Utbildningen ger dig:
FÖRÄNDRINGSKUNSKAPER

Du får kunskaper om förändring och vad som händer i förändringsprocesser. Olika faser i processen kräver olika sorters kommunikation. På utbildningen lär du dig känna igen var olika medarbetare (och grupper av medarbetare) befinner sig i sina respektive förändringsprocesser. Och då vet du hur du ska kommunicera på bästa sätt för att nå ut, fram och in.

KOMMUNIKATIVA VERKTYG

Du får konkreta och funktionella verktyg för att kommunicera effektivt i alla sorters förändring. Det handlar om kommunikationsplanering, val av kanaler, kanalmix till att lära dig att lyssna efter det som är det mest väsentliga i förändringsprocessen (reaktionsförståelse). Och mycket mer.
EFFEKTIV TRÄNING

Utan träning – inget egentligt lärande. Under utbildningen tränar du på att använda Mangometoden i ett eller flera aktuella förändringsprojekt. Du omsätter alltså dina nya kunskaper direkt. Du får även återkoppling av kursledaren på det du gör.

FÖRÄNDRINGSFÖRMÅGOR

Din tilltro till din förmåga att kommunicera effektivt i förändringstider ökar väldigt mycket i och med den effektiva träningen och i diskussionerna med andra deltagare. Dessutom ökar din förståelse för dig själv och dina förändringsreaktioner så att du kan leda dig själv genom förändringar, vilket är en av de viktigaste förmågorna för att kunna leda andra i förändring.

Våren 2020 genomför jag en öppen Mangoutbildning i Stockholm.
"Jag" = Cath Blomkvist, skapare av Mangometoden.
Max antal deltagare är 15, så vänta inte med att boka din utbildningsplats!
MålgruppUtbildningen är till för dig som är ansvarig för att kommunicera förändringar i din organisation, det vill säga du är chef/ledare, förändringskommunikatör, projekt-, förändrings-, processledare eller liknande.
Tidsåtgång

Två heldagar med en månad mellan de två tillfällena.

Innehåll och upplägg

Utbildningen är interaktiv och deltagarnas medverkan och erfarenhet blir del av lärandet. Teori varvas med praktik. Utbildningen sträcker sig över två heldagar.

Mellan utbildningstillfällena arbetar deltagaren med ett förändringscase, som hämtas från en aktuell arbetssituation. Varje deltagare får kort individuell feedback per mejl från kursledaren mellan tillfällena och följs upp dag 2.

Utbildningspaket med boken Mango i huvet? Strategisk förändringskommunikation i praktiken, arbetsduk och utbildningsmaterial samt lunch och fika båda utbildningsdagarna ingår.

Läs mer och anmäl dig här