Handelskammaren Mälardalen

Medlemsnyheter

Ny flyglinje mellan London-Örebro med Ryanair – en milstolpe i Örebro Airports historia.

Det irländska lågprisbolaget Ryanair ser möjligheter i Örebroregionen och utökar därför tillgängligheten med en linje från Örebro till London. Flyglinjen lanseras 1 april 2022 och kommer att operera Örebro Airport (ORB) – London Stansted Airport (STN) två gånger i veckan, måndagar och fredagar.

Biljetter Örebro-London finns redan bokningsbara: https://www.ryanair.com/se/sv

- Det är fantastiskt glädjande att Ryanair börjar flyga till London från Örebro. Det är en perfekt kombination, ett framgångsrikt flygbolag som skapar tillgänglighet till en världsstad som är viktig både för affärsresenärer och turister, säger Mikael Smedberg, vd på Örebro Airport.

Ryanair Holdings plc, Europas största flygkoncern, är moderbolaget till Buzz, Lauda, Malta Air och Ryanair DAC. Koncernen transporterar fler än 154 miljoner gäster per år på fler än 2 400 dagliga flygningar från 82 baser och ansluter fler än 200 destinationer i 40 länder via en flygplansflotta med fler än 475 flygplan. Ytterligare 210 Boeing 737 är beställda, vilket kommer att ge Ryanair Group möjlighet att minska biljettpriserna och utöka trafiken till 200 miljoner per år före räkenskapsåret 2024.

Ryanair har ett team med fler än 19 000 mycket skickliga medarbetare som levererar Europas bästa punktlighet och innehar ett branschledande säkerhetsrekord på 34 år. Ryanair är Europas grönaste flygkoncern och kunder som går över till att flyga med Ryanair kan minska sina koldioxidutsläpp med upp till 50 % jämfört med de övriga fyra största EU-baserade flygbolagen. https://www.ryanair.com/se/sv/praktisk-info/om-oss/om-oss

För mer information, kontakta Mikael Smedberg på telefon +46 (0)19 30 70 18 eller mikael.smedberg@orebroairport.se