PROGRAM

Moderator Kattis Ahlström

Kattis Ahlström är en av våra största TV-personligheter och en mycket uppskattad och engagerad moderator, konferencier och debattledare. Kattis har varit programledare för många olika TV-program, däribland Melodifestivalen, Uppdrag granskning, TV-huset och Nyhetsmorgon. 2005 tilldelades hon TV-priset ”Kristallen” för årets kvinnliga programledare.

2024 leder hon oss genom Stora Näringslivsdagen med gala i Örebro den 20 mars.

Fotograf: Peter Cederling

9.15 - Incheckningen öppnar

På Conventum Kongress, ingång Fabriksgatan 19.
Business Arena håller öppet. Det är Stora Näringslivsdagens arena upplagd för mingel och möten med andra deltagare, utställare och företag.

10.00 - Välkommen

10.15 - Pass 1

Emma Frans - Sant, falskt eller mittemellan
Presenteras av Sparbanken Bergslagen

Emma Frans är doktor i epidemiologi, forskare vid Karolinska Institutet och vetenskapsskribent i Svenska Dagbladet. I sociala medier har hon lyckats skapa sig en stor plattform genom att på ett träffsäkert och humoristiskt sätt förmedla kritiskt tänkande och ett vetenskapligt förhållningssätt. Hon är dessutom en återkommande gäst i TV och radio. 2017 fick hon Stora Journalistpriset i kategorin Årets Röst och utsågs till Årets folkbildare.

Ashkan Fardost - Alla har missförstått AI

Frågan är inte om människor kommer ersättas av maskiner. Frågan är varför människor jobbat som maskiner i över 200 år.En global kör av kändistänkare varnar hejvilt om den stundande AI-dystopin då maskinen blir både mer kreativ och intelligent än människan. Jobben försvinner, maskinen tar över mänskligheten och stora delar av näringslivet står chanslösa, heter det. Enligt Ashkan måste denna rådande sanning ifrågasättas med full kraft. Den är inte bara ovetenskaplig och ogenomtänkt, utan direkt skadlig för näringslivet och de institutioner som försöker navigera det teknologiska landskapet.I en fartfylld exposé visar doktorn, entreprenören och framtidsfilosofen Ashkan Fardost hur människans näringsliv, kultur och beteenden formats av teknologin genom historien. Med detta som avstamp belyser han vår samtid och framtid från ett radikalt nytt perspektiv.Välkommen till en odyssé om människans samspel med teknologin - och hur vår värld tar form i den digitala revolutionens efterdyningar.

11.45 - Nätverkslunch i Business Arena

Business Arena är Stora Näringslivsdagens arena upplagd för mingel och möten med andra deltagare, utställare och företag. Köket bjuder på sötpotatissallad med örtmarinerad kyckling, tryffelolja, sherryvinäger, grönkål, syrad lök, samt parmesan och en chilikräm.

13.00 - Framtidens Örebroregion

I samarbete med Eon, Epiroc, Swedbank och Örebro kommun.

Vi är övertygade om att vi tillsammans - företag, näringslivsorganisationer, föreningar och offentlig sektor - kan ta ett större ansvar för viktiga frågor som utvecklar Örebroregionen. Resan börjar här: genom erfarenhetsutbyte, omvärldsbevakning och ny kunskap.

14.15 - Nätverksfika i Business Arena

Business Arena är Stora Näringslivsdagens arena upplagd för mingel och möten med andra deltagare, utställare och företag.

14.50 - Pass 3

Framtidens nyckeltal - presenteras av Grant Thornton

Välmående medarbetare. Klimatpåverkan. Attraktionskraft. Ansvarsfullt kunderbjudande. Cirkularitet. Etiskt agerande. Gamla sätt att göra saker på utmanas och ifrågasätts. Grant Thornton är övertygade om att nyckeltalen som definierat vår tids sätt att driva mot lönsamhet och tillväxt, behöver kompletteras med fler och i vissa fall helt nya för att säkra framtida konkurrenskraft.

Niclas Molinder - Tänk passionerat utanför traditionella ramar

Få insikt i hur en entreprenör kan dra nytta av den unika atmosfären i medelstor stad och använda den som källa till kreativ drivkraft.

Vår alldeles egna världsstjärna delar med sig av sin hisnande resa från en källarstudio i Örebro till att skriva och producera musik åt internationella superstjärnor. Han kommer även att berätta hur han, tillsammans med ikoner som Björn Ulvaeus och Max Martin, har skapat innovativa lösningar för den snabbt växande globala musikindustrin.

Samtidigt kommer du att få insikt i Niclas olika initiativ och engagemang för att stärka det lokala näringslivet i Örebro.

Prisutdelning - Årets Unga Företagare

Vi tjuvstartar galakvällen med att dela ut pris till Årets Unga Företagare

16.00 - Dagpasset slut

Business Arena håller öppet till 16.30.

Drop in från 18.00 - Fördrink & DJ

Presenteras av Kopparbergs Bryggeri

DJ Källan har underhållit som DJ sedan mitten av åttiotalet och har sedan dess spelat på de flesta nattklubbarna i Örebro fram till nu. Han har gjort över 3000 spelningar och nu underhåller han oss.

19.00 - Galamiddag med prisutdelningar

Klädkod kväll - Finklätt för fest

Galameny

Förrätt
Tartar på pilgrims mussla ” Bloody Mary” serveras med inlagd jalapeño , selleri och sesam samt en svartpepparkräm breadsticks

Varmrätt
Kalvytterfilé serveras med säsongens krispiga grönsaker , puré på palsternacka och potatis smaksatt med brynt smör toppad med stekt skogssvamp och en rödvinssås

Dessert
Brownie ”Passionate Rocky Road ”vit choklad mousse , brända valnötter samt passionskaramell

Priser & Underhållning

Finalisterna i de olika kategorierna har reserverade bord. Ni hittar vart ni ska sitta på skyltar vid ingången. Övriga har fri placering. Tänk på att fylla på framifrån.

Kvällen bjuder på musikunderhållning, överraskningar samt det viktigaste, prisutdelning av:

Årets Företagare
Årets Marknadsförare
Årets Exportföretag
Årets Innovatör
Årets Näringslivspris

22.00 - Musikunderhållning: About Time

Kopparbergsbaren håller öppet

Showbandet About Time tar vid direkt efter att sista priset har delats ut. Med det här gänget på scen är det svårt, nästan omöjligt att sitta still. About Time bjuder på musik alla känner igen och river igång en ordentlig fest.

23.00 - Efterfest med DJ & Vickning

Vår DJ är tillbaka! Under fördrinken fick ni en försmak av DJ Källan. Nu tar han vid efter About Time för att underhålla er hela vägen till stängning.

Vickning i form av korv med bröd så att vi orkar hela kvällen.

Vår DJ är tillbaka! Under fördrinken fick ni en försmak av DJ Källan. Nu tar han vid efter About Time för att underhålla er hela vägen till stängning.

00.30 - Stora Näringslivsdagen med gala är slut för i år

Utanför väntar ett antal bilar från Möller bil på att ta dig hem.

PARTNERS 2024