PROGRAM ONSDAGEN DEN 8 MARS

Moderator Petra Mede

2013 var hon årets julvärd i SVT samt programledare för ”Eurovision Song Contest”, ett hedersuppdrag som hon även utförde tillsammans med Måns Zelmerlöw 2016. Året dessförinnan var hon tillsammans med Graham Norton programvärd för jubileumsprogrammet ”Eurovision’s Greatest Hits”. Sedan 2021 är hon programledare för ”Let’s Dance” i TV4. Under INSIKT leder Petra oss genom hela dagen och kvällen.

10.15 Incheckningen öppnar

På Conventum Kongress, ingång Fabriksgatan 19.

11.00 Saab - Hur påverkas Sveriges största försvarsindustri när det är krig i Europa?

Vilka utmaningar finns framåt? Saabs representanter berättar om uppdraget - keeping people and society safe.

11.30 NA/BONNIER NEWS

Anders Nilsson, ansvarig utgivare NA och Thomas Mattsson, senior adviser Bonnier News, diskuterar hur media arbetar i kristid men också för att värna om demokratin.

12.00 LUNCH

13.00 Föreläsningar

Shahrzad Kiavash - I am my own superhero

”Jag hade två val. Och jag valde att leva.”

År 2012 är Shahrzad 28 år. Karriären efter studier på KTH har just börjat. Hon tränar, lever hälsosamt och umgås med vänner. Som en blixt från en klar himmel drabbas hon av en en mycket allvarlig blodförgiftning, meningokocksepsis. Shahrzad tvingas att amputera båda benen nedanför knäna. Nu har hon tävlat i triathlon.

Shahrzad berättar om sin tuffa väg tillbaka. Hur hon fick motivation att orka leva, börja träna och sätta upp nästintill ouppnåeliga mål.

Shahrzad är nominerad till årets talare inom motivation.

Ta företagets nästa steg med Almi

Hur hjälper Almi företag och startups genom gröna lån och hållbarhet? Möt företagen som berättar om sin uppstartsresa, samt hur gröna lån hjälpt dem.

Länsförsäkringar i Bergslagen hjälper Stadsmissionen att hjälpa fler

Under 2022 tog Matcentralen på Örebro Stadsmission emot 165 ton överskottsmat och omfördelade den till 800 ekonomiskt utsatta hushåll. På så vis kan man varje vecka mätta över 1000 personer där majoriteten är barn. Detta är bland annat möjligt tack vare ett generöst stöd från Länsförsäkringar i Bergslagen. Hör deras hållbarhetschef Anna-Maria Wallin och Örebro Stadsmissions direktor Fredrik Karlsson berätta mer om hållbarhetssatsningen som gör alla till vinnare.

Nicklas Hermansson - Del 1: Framtidens mediavärld

Efter 20 år som affärsstrateg, journalist, kreatör och coach har Nicklas blivit specialist på att förvandla startups till topp-presterande medieföretag i världsklass. Han har drivit innovation och utvecklat strategier som har bidragit till att göra Aftonbladet, Mittmedia och Bonnier News Brand Studio till världsledande aktörer inom online media, lokaljournalistik och kommersiell storytelling.

14.45 FIKA

15.15 Föreläsningar

Nicklas Hermansson - Del 2: År 2049

Som internationell keynote speaker inspirerar Nicklas företagsledare, marknadsförare, entreprenörer, publicister, influencers, journalister och tv-kreatörer med ämnen som "The Future of Video", "2049 – världen om 30 år" och "Die a Hero – designa livet med empati och kreativitet".

Örebroporten om framtidens arbetsplats och hybridarbete

Många är överens om att det fysiska mötet måste prioriteras, men hur skall det ske? Bland de termer som cirkulerar bland fastighetsägare finns bland annat: wellness, coworking, CBD/bästa läge, miljöcertifiering, återanvändning, cellkontorets återkomst, valbara miljöer, olika zoner för olika typer av arbetsuppgift, hybridarbete, mötesrum för digitala möten och ytminimering.
Hur ser vi på framtidens arbetsplats? Vad har vi saknat när vi inte varit där? Vad lockar tillbaka medarbetarna? Hur attraheras nya? Hur utformar vi kontoret så att det blir den självklara företagsunika samlingspunkten för hälsosamt, meningsfullt och kreativt arbete? Hur kan lokalen bli en ännu viktigare del av ert arbetsgivarvarumärke?

Anders Ejdeholt, arkitekt och Erik Cederlöf, uthyrningsansvarig på Örebroporten delar med sig av sina tankar och visar ett spännande ombyggnadsprojekt som inte får kallas kontor och där ledordet varit ”hygge”.

Epirocs roll i den globala gröna omställningen

Efterfrågan på metaller och mineraler kommer att öka kraftigt, både i Sverige och globalt. Dessa är avgörande för att ställa om till ett hållbart och elektrifierat samhälle – och inte minst för att klara av klimatmålen. Vår innovationsagenda går hand i hand med våra kunders hållbarhetsagenda, och vi säkerställer att kunderna kan arbeta på det säkraste, effektivaste och mest miljövänliga sättet.

Carin Bergendorff, Vice President Operations, ger oss insyn i Epirocs arbete.

Nethouse presenterar:
Negin Azimi - Från borträknad och bortglömd, till betydelsefull och behövd

24-åriga entreprenören Negin Azimi är en eftertraktad föreläsare hos näringslivet, tidigare styrelseledamot i SOS Barnbyar och arrangören av TEDxYouth Stockholm. Hon har studerat kommunikation på universitet och är aktuell med boken ”Kämpa smart & dröm stort: mina 9 tips som tar dig dit du vill”.

Negin har fått utmärkelser som en av Näringslivets Superkommunikatörer, enligt tidningen Resumé. Sveriges Supertalang, enligt Veckans Affärer. En av Sveriges mest lovande unga företagare, enligt Företagarna. En av Tjugo unga stjärnskott i världen att hålla ögonen på, enligt Veckans Affärer. Årets uppstickare, enligt Shortcut. Hon har även utsetts till Sveriges ungdomsentreprenör och mottagit priset av Prins Carl Philip och Prinsessan Sofia.

Fördrink, Musik och Underhållning

18.30 Middag med dryckespaket samt prisutdelningar, underhållning och festligt avslut på kvällen.