PROGRAM ONSDAGEN DEN 8 MARS

Moderator Camilla Nordlund

Camilla Nordlund är utbildad journalist och TV-produktionsspecialist med 16 års erfarenhet inom TV-branschen. Efter att ha jobbat med nyheter i flera år, bland annat som redaktör och programledare för TV4 News, så tog hon 2018 klivet över till Discovery och har de senaste åren främst synts som programledare och reporter i samband med Discoverys sändningar från OS och Allsvenskan i fotboll.

10.15 Incheckningen öppnar

På Conventum Kongress, ingång Fabriksgatan 19.

11.00 Saab - Hur påverkas Sveriges största försvarsindustri när det är krig i Europa?

Vilka utmaningar finns framåt? Saabs representanter berättar om uppdraget - keeping people and society safe.

Michael Höglund, affärsenhetschef Ground Combat samt Helena Wäreby, HR-chef.

11.30 NA/BONNIER NEWS

Anders Nilsson, ansvarig utgivare NA och Thomas Mattsson, senior adviser Bonnier News, diskuterar hur media arbetar i kristid men också för att värna om demokratin.

12.00 LUNCH

Sötpotatissallad med parmesan, picklad lök, grönkål och tryffelolja, örtmarinerad kyckling och soltorkad tomatdressing.

13.00 Föreläsningar

Shahrzad Kiavash - I am my own superhero

”Jag hade två val. Och jag valde att leva.”

År 2012 är Shahrzad 28 år. Karriären efter studier på KTH har just börjat. Som en blixt från en klar himmel drabbas hon av en en mycket allvarlig blodförgiftning, meningokocksepsis och tvingas att amputera båda benen nedanför knäna.
Shahrzad berättar om sin tuffa väg tillbaka. Hur hon fick motivation att orka leva, börja träna och sätta upp nästintill ouppnåeliga mål.

Ta företagets nästa steg med Almi

Hur hjälper Almi företag och startups genom gröna lån och hållbarhet? Möt företagen som berättar om sin uppstartsresa, samt hur gröna lån hjälpt dem.

Länsförsäkringar i Bergslagen hjälper Stadsmissionen att hjälpa fler

Under 2022 tog Matcentralen på Örebro Stadsmission emot 165 ton överskottsmat och omfördelade den till 800 ekonomiskt utsatta hushåll. På så vis kan man varje vecka mätta över 1000 personer där majoriteten är barn. Detta är bland annat möjligt tack vare ett generöst stöd från Länsförsäkringar i Bergslagen. Hör deras hållbarhetschef Anna-Maria Wallin och Örebro Stadsmissions direktor Fredrik Karlsson berätta mer om hållbarhetssatsningen som gör alla till vinnare.

Nicklas Hermansson - Del 1: Framtidens mediavärld

Efter 20 år som affärsstrateg, journalist, kreatör och coach har Nicklas blivit specialist på att förvandla startups till topp-presterande medieföretag i världsklass. Han har drivit innovation och utvecklat strategier som har bidragit till att göra Aftonbladet, Mittmedia och Bonnier News Brand Studio till världsledande aktörer inom online media, lokaljournalistik och kommersiell storytelling.

14.45 FIKA

15.15 Föreläsningar

Nicklas Hermansson - Del 2: År 2049

Som internationell keynote speaker inspirerar Nicklas företagsledare, marknadsförare, entreprenörer, publicister, influencers, journalister och tv-kreatörer med ämnen som "The Future of Video", "2049 – världen om 30 år" och "Die a Hero – designa livet med empati och kreativitet".

Örebroporten om framtidens arbetsplats och hybridarbete

Många är överens om att det fysiska mötet måste prioriteras, men hur skall det ske? Bland de termer som cirkulerar bland fastighetsägare finns bland annat: wellness, coworking, CBD/bästa läge, miljöcertifiering, återanvändning, cellkontorets återkomst, valbara miljöer, olika zoner för olika typer av arbetsuppgift, hybridarbete, mötesrum för digitala möten och ytminimering.
Hur ser vi på framtidens arbetsplats?

Anders Ejdeholt, arkitekt och Erik Cederlöf, uthyrningsansvarig på Örebroporten delar med sig av sina tankar och visar ett spännande ombyggnadsprojekt som inte får kallas kontor och där ledordet varit ”hygge”.

Epirocs roll i den globala gröna omställningen

Efterfrågan på metaller och mineraler kommer att öka kraftigt, både i Sverige och globalt. Dessa är avgörande för att ställa om till ett hållbart och elektrifierat samhälle – och inte minst för att klara av klimatmålen. Vår innovationsagenda går hand i hand med våra kunders hållbarhetsagenda, och vi säkerställer att kunderna kan arbeta på det säkraste, effektivaste och mest miljövänliga sättet.

Carin Bergendorff, Vice President Operations, ger oss insyn i Epirocs arbete.

Nethouse presenterar:
Negin Azimi - Från borträknad och bortglömd, till betydelsefull och behövd

24-åriga entreprenören Negin Azimi är en eftertraktad föreläsare hos näringslivet, tidigare styrelseledamot i SOS Barnbyar och arrangören av TEDxYouth Stockholm. Negin har gett ut boken ”Kämpa smart & dröm stort: mina 9 tips som tar dig dit du vill” och har fått utmärkelser som en av Näringslivets Superkommunikatörer, enligt tidningen Resumé. Årets uppstickare, enligt Shortcut och har mottagit priset "Sveriges Ungdomsentreprenör" av Prins Carl Philip och Prinsessan Sofia.

Negin Azimi ger oss nya perspektiv på entreprenörskap, ungdomar, samhället, integration och personlig utveckling.


16.45 Dagpasset slut


17.00 Fördrink, Musik och Underhållning

Carl Tillenius är trollkarlen och komikern som erbjuder en helt unik scenshow där du både blir lurad och skrattar samtidigt. 8 mars på INSIKT kommer Carl underhålla både till fördrinken och kaffet efter middagen.

Humor, magi och överraskningar i ett högt tempo där du kanske blir lite irriterad och tänker ”hur gick det där till?” samtidigt som ett gott skratt kommer förlänga din kväll.

18.30 Middag med dryckespaket samt prisutdelningar, underhållning och festligt avslut på kvällen.

Förrätt
Liten löjromstartlette med vispad smetana , syrad rödlök och citron samt en örtsallad.

Varmrätt
Pepparstekt kalvinnanlår, bearnaise smaksatt med brynt smör, krispiga vintergrönsaker samt potatis och rotsaker stuvade med comté och tryffelolja.

Dessert
Nougatmousse i Tartlette med karamelliserad banan samt mascarpone och krisp

PARTNERS 2024