PROGRAM

Från tekniska innovationer till samhälleliga förändringar

Stora Näringslivsdagen kommer att utforska de mest spännande och avgörande framtidstrenderna som formar vår värld och det lokala näringslivet.

Från tekniska innovationer till samhälleliga förändringar – denna dag lovar att erbjuda perspektiv och insikter som kommer att förbereda dig och ditt företag för att navigera och leda i en dynamisk och ständigt föränderlig framtid.

Moderator Anna-Lena Björklund

Som moderator är Anna-Lena alltid väl påläst, närvarande och energisk. Med sin nyfikenhet lyckas hon skapa en varm och härlig stämning tillsammans med gästerna. Hennes tydlighet ger en trygg och kvalitetssäkrad dag då hon både värnar om sitt eget medverkande och sprider inspiration och energi till övriga.
Anna-Lenas känsla för ordning, organisation och struktur har passat lika väl i hennes tidigare arbete som press och informationschef likväl som i hennes vardag idag som moderator & artist!

10.00 - Incheckningen börjar

10.30 - Välkommen

10.30 - Pass 1

Ashkan Fardost - Alla har missförstått AI

Frågan är inte om människor kommer ersättas av maskiner. Frågan är varför människor jobbat som maskiner i över 200 år.En global kör av kändistänkare varnar hejvilt om den stundande AI-dystopin då maskinen blir både mer kreativ och intelligent än människan. Jobben försvinner, maskinen tar över mänskligheten och stora delar av näringslivet står chanslösa, heter det. Enligt Ashkan måste denna rådande sanning ifrågasättas med full kraft. Den är inte bara ovetenskaplig och ogenomtänkt, utan direkt skadlig för näringslivet och de institutioner som försöker navigera det teknologiska landskapet.I en fartfylld exposé visar doktorn, entreprenören och framtidsfilosofen Ashkan Fardost hur människans näringsliv, kultur och beteenden formats av teknologin genom historien. Med detta som avstamp belyser han vår samtid och framtid från ett radikalt nytt perspektiv.

12.10 - Nätverkslunch i Business arena

Business Arena är Stora Näringslivsdagens arena upplagd för mingel och möten med andra deltagare, utställare och företag.

Lunch serveras på entréplan, kaffe på maten i Business Arena

13.30 - Pass 2

Lisa Bjurwald - Politiska förändringar i USA: effekten på svenskt näringsliv

Med USA-valet som utgångspunkt analyserar Lisa Bjurwald, politisk redaktör på VLT - En del av Bonnier News, hur världens mest inflytelserika demokrati påverkar oss på internationell, nationell och lokal nivå. Hennes djupgående framtidsspaningar belyser inte bara de direkta konsekvenserna av USA:s politiska klimat utan också de långsiktiga trender som kan forma vår värld.

14.40 - Nätverksfika

15.25 - Pass 3

Carl-Christer Drangel - Vad innebär Sveriges Natomedlemskap för medborgarna och näringslivet?

Carl-Christer Drangel är kommendörkapten och lärare på Försvarshögskolan i Stockholm. Med anledning av Sveriges Natomedlemskap är det svenska samhället under förändring. Som allierad har Sverige bland annat antagit alliansens syn på ”the rules-based international order” och med medlemskapet kommer ett globalt perspektiv, åtaganden, rättigheter och skyldigheter.

17.00 - Mingel, Fördrink, Business arena

18.30 - Trerättersmiddag, Prisutdelning av Stora Näringslivspriset, Underhållning

OBS! Kom ihåg att meddela specialkost senast 4 oktober. LCHF etc räknas ej som specialkost. Kontakta sandra@handelskammarenmalardalen.se

Partners 2024