AKTUELLT - 24 september 2019


5-årsjubileum

I år fyller Stora näringslivsdagen 5 år! Det firar vi 24 september 2019 genom att erbjuda ett program som innehåller extra allt. Förra årets upplaga fick fantastiska 5,1 av 6,0 i betyg av er deltagare! Vi eftersträvar att leverera ett program i år igen som håller samma höga nivå på talare, intervjuer och samtal. Årets program kommer att handla om hållbarhet, digitalisering och ledarskap.

I Business Arena ges möjlighet att ställa ut och göra affärer med andra deltagare. Och såklart avrundar vi 5-årsjubileet med en Jubileumsmiddag!

Anna Holmström - projektledare Stora Näringslivsdagen 

Program

  • 10.30 Incheckning för deltagare
  • 11.00 - 13.00 Business Arena är öppen i evenemangshallen
  • 11.45 - 12.45 Mingellunch och temasamtal i soffan
  • 13.00 - 18.00 Invigning & program i Stora kongressalen med två mingelpauser
  • 18.35 Mingel & fördrink
  • 19.00 Jubileumsmiddag med utdelning av Stora Näringslivspriset och underhållning
  • - 23.00 Baren är öppen

Observera att ovanstående tider är preliminära och kan komma att ändras.


Jonas Carlehed

Jonas Carlehed, hållbarhetschef IKEA Sverige berättar om IKEA's ambition att göra det möjligt för 1 miljard människor att få en bättre vardag inom planetens gränser.

För att nå dit har IKEA satt ambitiösa mål för att bli cirkulära och klimatpositiva samtidigt som man vill ha en positiv social påverkan på alla i sin värdekedja.

Vår ambition för 2030 är att ha en positiv påverkan på både människor och miljö, samtidigt som IKEA växer. Tack vare vår storlek har vi möjlighet att inspirera och göra det lättare för mer än en miljard människor att få en bättre vardag, inom planetens gränser, säger Jonas Carlehed, hållbarhetschef IKEA Sverige.


Anna Bergström

Anna Bergström, årets samhällsförändrare och centrumledare för ReTuna Återbruksgalleria. Anna Bergström har utsetts till Årets samhällsförändrare genom Veckans Affärer som varje år  kartlägger näringslivets mäktigaste kvinnor. Motiveringen till utmärkelsen är att delegationer från 25 länder och nästan varenda svensk kommun har nyfiket besökt hennes skapelse, framtidens marknadsplats. Hon har bevisat att det går alldeles utmärkt att både tjäna pengar och rädda miljön.

Anna kommer att berätta om Retuna Återbruksgalleria som är framtidens handelsplats där avfall tas omhand och efter behandling läggs ut till försäljning igen och igen. Här görs cirkulära, kommersiella marknadsmässiga affärer! ReTuna Återbruksgalleria är idag fortfarande världsunikt


Andreas Ekström

Andreas Ekström, journalist på Sydsvenskan och vinnare av årets talare - Man 2018! Andreas håller hisnande föreläsningar om den digitala revolutionen men utan att prata om teknik – han utgår ifrån utifrån samhället och människors perspektiv. Andreas är högst rankad av totalt 313 anlitade talare för webbdagarna, under de sju år evenemanget funnits!

Sju sätt att äga världen - Framtid; Omvärld och den Digitala Revolutionen beskriver digitaliseringens största utmaningar och konfliktområden.  Andreas visar dessutom vilka otroliga möjligheter som finns, mänskligt, socialt och affärsmässigt, för den som vill bidra till en verklig digital demokratisering i tider av faktaresistens, filterbubblor och falska nyheter.


Monika Werthén

Monika Werthén, Head of Marketing Nordics på Uber. Monikas inspirationsföreläsning kommer bland annat att innehålla hur man bygger ett techvarumärke i en gammal bransch och hur lyckas man bli mer- inte mindre mänsklig i en alltmer digitaliserad värld?

Tjänsteplatformar lika bra som konsumentvarumärken? Kan tjänsteplatformar bli lika bra som konsumentvarumärken på att engagera och inspirera människor och vad är egentligen nyckeln till långsiktig kundlojalitet?

David Batra

David Batra, Ståuppkomiker Som standupkomiker har David Batra gjort långt över 1000 föreställningar. Just inom standup vet man att just antalet gånger man uppträtt spelar en stor roll för hur framgångsrik/rolig denne är. David Batra vann 2006 ”Årets manliga komiker”.

Förutom att vara en av många sedd som landets roligaste komiker kan David Batra även bokas som moderator och/eller föreläsare i ämnet Komisk Kommunikation – hur man fångar publiken genom en rolig paketering av budskapet.


Anders Borg

Anders Borg, Ekonomisk expert FD finansminister 2006-2014.  Anders har tidigare varit rådgivare till Riksbanken, Senior Advisor for Citi Group, ordförande för World Economic Forum verksamhet inom den finansiella sektorn, chefekonom på ABN Amro Bank i Stockholm och chef för ekonomisk analys avdelning på SEB.

Borg är idag rådgivare till bla East Capital, IPsoft, Rud Pedersen och Kinnevik samt styrelseledamot i NENT och Stena International.  Anders Borg är också en investerare i Lendify, Lysa, Dicopay, Regily och ett antal fintekniska företag.


Therése Treutiger

Therése Treutiger, Operativ chef Microsoft Sverige. Therése Treutiger är Vice VD och marknads och operativ chef på Microsoft i Sverige samt medlem i den svenska ledningsgruppen. Therése är ansvarig för företagets strategi, marknadsföring, operativa verksamhet och olika affärsområden.

Therése började på Microsoft år 2015 och var fram till 2017 försäljningsdirektör för kommuner och myndigheter. Therése har en gedigen bakgrund inom it- och telekombranschen och har under de senaste 15 åren haft ett flertal ledande positioner och har bland annat en lång erfarenhet från Telia Company-koncernen men även erfarenhet från branscher som media och detaljhandel. Hon drivs av att arbeta med digitalisering och transformation i olika branscher och ett engagerat och inkluderande ledarskap är en genomgående ledstjärna.


Emma Nehrenheim

Emma Nehrenheim, Miljö- och Hållbarhetschef Northvolt. Emma ansvarar för Northvolt miljö- och hållbarhetsarbete samt återvinning.

Northvolt Labs, en demolina och utvecklingsanläggning etableras i Västerås. Northvolt Labs kommer att användas för att kvalificera och industrialisera produkter och processer tillsammans med sina kunder. Produktionsstart vid Northvolt Labs förväntas hösten 2019 och ska fullt utbyggd producera en batterikapacitet på 350 MVh per år.


Moderator - Johnny Sundin

Varje möte och konferens är en unik världspremiär. En specialdesignad föreställning i som bara genomförs en gång. Ett direktsänt och unikt tillfälle som därför är extra viktigt att förvalta på bästa möjliga sätt.

Johnny Sundin har gedigen erfarenhet av att bygga upp ett bra flöde - så att den röda tråden blir självklar och tydlig. Och hur man kan få växelverkande kommunikation - med intressanta och personliga intervjuer - utan att bombardera alla hjärnor med för mycket information och stirriga PowerPoint-bilder.

Referenser finns från både små och stora uppdrag – i rollen som både föreläsare och inspirationsmoderator: Jernhusen, Agenturföretagen, Mekonomen, Passion for Business, ASSA Abloy, Mitt Företag, Ramböll Stockholm Stad, MTR m.fl.


Följ oss på Facebook för senaste nytt