Handelskammaren Mälardalen

Medlemsnyheter

Utställningen Fyndet på Örebro läns museum

År 2019 inträffar en naturkatastrof som ödelägger stora delar av vår planet. Några människor överlever. Sextusen år senare gör framtidens folk, Lives, ett fynd i centrala Örebro. På den plats där Krämaren en gång låg hittar de ett lik efter en kvinna från vår tid. Utifrån detta och andra fynd väver Lives en berättelse om oss och förundras över den starka kontroll som konsumtionssamhället hade på individen.

 Utställningen är uppbyggt kring en berättelse – en fiktion. Besökaren leds in som genom en tidslins och flyttas sextusen år framåt i tiden. I centrum står Kassandra – den kvinna som Lives hittar när de gör utgrävningen. De hittar en mängd föremål kring henne och genom tolkningar av dessa gör de slutledningar kring Kassandra och hennes tid. Lives – folket som lever här om sextusen år – har en högteknologisk kultur, samtidigt som de på många sätt liknar ett naturfolk. De betraktar oss med nyfiken blick, som med barns ögon, med förvåning och förundran. Med hjälp av museets föremålssamlingar, bilder, specialskriven musik och filmer drivs berättelsen framåt.

Boka en visning i Fyndet!  Kontakta Christine Keffel 076-817 18 00, christine.keffel@olm.se för bokning och information.

Kostnad:
50 kr/pers, (minsta antal 10 pers el. 500kr)
Tillägg för visning utanför ordinarie öppettider: 1000kr/timme.

En visning pågår 45-60 min.