Handelskammaren Mälardalen

Medlemsnyheter

Sigma IT blir Nexer

Sigmakoncernen har vuxit från 1400 till 5000 anställda sedan Danir köpte ut bolaget från börsen år 2013. I syfte att skapa ökat kundvärde med nya tjänster och marknader samt ännu större tillväxt delas nu bolaget. Nexer blir det nya tillväxtföretaget inom digitalisering, IT och R&D och tar avstamp med en omsättning på 2 miljarder och 1500 anställda i nio länder. 2020 växte bolaget med 15 procent och det långsiktiga målet är att omsätta 5 miljarder år 2025, enligt vd Lars Kry.

Nexer är starkt kund- och partnerorienterat och befintliga samarbeten med kunder och partners fortsätter som tidigare. Företaget har under långt tid varit en strategisk partner inom digitalisering vilket nu stärks med nya tjänster inom strategi, teknik och kommunikation, som kommer skapa ökad kundnytta och tillväxt både på den svenska och globala marknaden.

– Med Nexer fortsätter vi att bygga vår starka kultur där vårt stora sociala engagemang ligger oss väldigt varmt om hjärtat. Vi kommer fortsatt vara ett ansvarstagande företag som jobbar för en bättre framtid, säger Lars Kry.

Läs mer

 

Sigma IT är medlem i Handelskammaren Mälardalen och har regionala kontor i Örebro, Västerås och Eskilstuna. Huvudkontoret finns i Göteborg.