Handelskammaren Mälardalen

Medlemsnyheter

Entreprenöriell upplevelse som kan leda till fler företag i Örebro

Nu har unga vuxna som är nyfikna på att utveckla affärsidéer möjlighet att göra det tillsammans med andra. På riktigt. I Cooperative Campus har de, som är mellan 18-29 år, en unik möjlighet att bli medlemmar i ett entreprenörskooperativ och prova på hur företagande fungerar i verkligheten.

I oktober startar Cooperative Campus praktiska kurs med fokus på att lära mer om kooperativt företagande. Med stöd av utbildarna och särskilt inbjudna föreläsare ges tillfälle att bolla koncept, tjänster och produkter med mål att generera framgångsrika affärsidéer som kan lanseras redan under utbildningsperioden. Samtidigt lär de sig mer om företagande, cirkulär ekonomi, sociala innovationer, hållbarhet och kommunikation. Hela tiden förankrat i verkligheten genom att lära och samtidigt labba.

Bakom satsningen står Coompanion Örebro län.

- Vi ser att många idag vill starta värderingsstyrda företag tillsammans med andra. Vi vill ge möjlighet att göra just detta, utan att ta onödiga risker och som ett steg mellan att fundera på att starta och att faktiskt starta. Och samtidigt hinna lära mer om företagande och att ta en idé från ritbordet till sälj, säger projektledare Josephine Hedlund. Målet är att ge unga vuxna en verklig entreprenöriell upplevelse som kan leda till fler framtida företag.

Utbildningsperioden är oktober 2020 till maj 2021 och är utformad så att den ska gå att kombinera med jobb, studier eller annan sysselsättning.

Deltagare kan söka enskilt eller som en grupp. Det enda kravet förutom ålder är att de är bosatta i Örebro län. Ansökan till årets Cooperative Campus är nu öppen och kan göras t.o.m den 20 september, med eller utan befintlig affärsidé.

- Cooperative Campus har möjliggjorts genom ett samarbete mellan Spanien, Finland, Sverige och Slovenien och finansieras av EU. Därför kan vi erbjuda denna utbildning helt kostnadsfritt för deltagarna, berättar Josephine.

Kontakt:

Josephine Hedlund, projektledare/utbildare på Cooperative Campus och Coompanion Mälardalen:
josephine.hedlund@coompanion.se eller 076-0501234

Läs mer och ansök på Cooperative Campus hemsida, länk här!