Handelskammaren Mälardalen

Medlemsnyheter

Additiv tillverkning – seminarieserie för fordonsindustrin, start 11 mars

AM-marknaden växer stadigt och allt fler företag utvecklar mer lönsamma, effektiva och hållbara produkter med hjälp av additiv tillverkning. När storföretagen satsar, är det viktigt att deras leverantörer hänger med. Många små och medelstora företag använder redan AM för exempelvis prototyper, gripdon o.s.v. Med denna seminarieserie guidar vi er in i nästa nivå.

Syftet är att ge en översiktlig kunskap och inblick i additiv tillverkning (AM) av metallkomponenter. Målet är att öka medvetenheten inom AM så att ni i framtiden kan identifiera när tekniken kan ge konkurrenskraftiga affärsmöjligheter. Seminarieserien fokuserar på produktkostnad, affärsmöjligheter och industrialisering.

Seminarieserien genomförs tillsammans med Etteplans experter och är uppdelad på sex entimmes moduler med enklare hemuppgifter mellan tillfällena. Inledande och avslutande moduler är anpassade för personer utanför teknik/utveckling, då det är viktigt att hela organisationen förstår möjligheterna med AM. Efter varje avslutad modul kommer det finnas möjlighet att diskutera ämnet separat med en expert.

Tid: 11 Mars 2021 12:30 – 13:30
Plats: Digitalt, plattform Microsoft Teams.
När: 6 st veckovisa träffar med start den 11 mars, kl 12.30-13.30.

Anmäl dig här.

Målgrupp Små och medelstora företag inom tillverkningsindustrin, företag från fordonsbranschen prioriteras.

Mer information: christopher@alfrednobelsp.se