Handelskammaren Mälardalen

Kalendarium

UTSIKT 2017

Nu bjuder vi för andra gången in till mötesplatsen UTSIKT. En fantastisk möjlighet för alla som vill påverka tillväxten och utvecklingen i Örebroregionen. Arrangemanget kommer att samla 500 deltagare från företag, universitet, offentliga aktörer och den ideella sektorn. Utsikt är lika mycket en mötesplats som konferens och event. Framför allt är Utsikt en mötesplats med en tydlig avsikt.

FÖR VEM OCH VARFÖR JUST DU SKA VARA MED

Det viktigaste är inte storlek på företag eller verksamhet utan att du brinner för och vill engagera dig i frågor som driver utvecklingen framåt. Att du och ditt företag är delaktiga och påverkar framtiden. Att du har ”rätt” position i samhället är inte heller det viktigaste, det är glöden vi vill åt.

UTSIKT 2017 ger dig många möjligheter att uttrycka din åsikt och komma till tals. Det finns stora utsikter för att göra affärer, nätverka och nå nya insikter som du kan använda i utvecklingen av företaget eller som beslutsfattare. Vi driver utvecklingen framåt med angelägna föreläsningar och workshops kring näringslivets viktigaste tillväxtfrågor 2017: affärsutveckling, kompetensförsörjning och hållbarhet.

Att vi väljer Stockholm som destination och Clarion Hotel Sign som anläggning är ingen slump. Vi har lyssnat på förra årets deltagare och därför behåller vi konceptet och bor, umgås och möts i 24 timmar under ett och samma tak. Inga onödiga förflyttningar. När vi väl är på plats ägnar vi bara tiden till det som är viktigast: vår agenda och våra frågor. Årets nyhet är de kontaktpunkter som kan förbokas i CAFÉ ÅSIKT.

VÄLKOMMEN TILL ÅRETS STORA KREATIVA MÖTESPLATS!

Läs mellan raderna och lyckas

Utsiktspubliken kommer få träffa en framgångsexpert. För det är en av rollfigurerna som Annika R Malmberg, författare, föreläsare och framgångscoach, har med sig när hon stiger upp på scenen den 15 oktober.
– Att lära sig läsa av sin omgivning och anpassa sin kommunikation efter mottagaren, både i yrkes- och privatlivet, kan vara ett sätt att nå framgång, menar Annika.
Redan nu kan vi utlova en föreläsning med många humoristiska tolkningar av hur olika vi kan se på livet, och hur våra personligheter påverkar våra relationer. Den är fylld av verkliga exempel och tips som du kan använda i alla delar av ditt liv. Med mycket energi går Annika in i rollen som framgångsexpert i vilken hon försöker hjälpa alla att bli bättre på att ta emot kritik, identifiera sina styrkor och omfamna utmaningar.
– Det vanligaste felet i en relation är att vi utgår ifrån oss själva. Vi ger till andra det vi själva allra helst vill ha. Inget kunde vara mer fel. Det är först när vi inser att vi kan ha olika önskelistor och ändå tillhöra samma arbetsplats eller familj som vi kan få riktigt bra relationer att växa fram, säger Annika R Malmberg och ser emot att träffa utsiktspubliken i höst.
Möten, seminarier och workshops

Framtidsutsikt är grunden för alla möten, föreläsningar och workshops under UTSIKT 2017. Programmet utformas kring tre olika teman – Globalisering, Urbanisering och Digitalisering – och de frågor som är viktigast just nu: affärsutveckling, kompetensförsörjning, hållbarhet och ledarskap.
Ibland är vi hela gänget, andra pass är parallella workshops. Du väljer. Allt för att du ska hitta ditt intresseområde eller utmanas i nya insikter. Våra temapartners är med och skapar innehållet i programmet för att det ska bli angeläget och relevant.

Globalisering – Världen har blivit både mindre och större på samma gång. Vilka möjligheter öppnar det? Hur kan vi få fler lokala företag att erbjuda sina varor eller tjänster på en ny marknad? Hur påverkas ditt företag/organisation av konkurrensen om kompetensen på den globala kompetensmarknaden?

Urbanisering – Hur skapar vi världens bästa hemmaplan? Örebro har en bra tillväxt, men mitt i allt finns det utmaningar. Vad behöver vi göra för att vår region ska bli konkurrenskraftig och mer attraktiv för företag som vill göra affärer? Hur kan vi locka nya medarbetare till näringslivet i regionen? Och hur kan vi skapa en miljö som är hållbar på sikt?

Digitalisering – Internet of Things är redan här – både vardagsföremål och affärssystem fungerar på ett nytt sätt och e-handeln beräknas växa explosionsartat de närmaste åren. Hur påverkar det företagens möjligheter till affärsutveckling? Hur kan vi möta bristen på kompetens inom den digitala sektorn?

Café Åsikt

Här fikar vi, minglar och After Workar! Det är också mötesplatsen för spontana möten. I Café Åsikt blandas stort och smått. Nya möten och handslag för affärer. I Café Åsikt ska det vara högt i tak!

 Varmt välkommen till UTSIKT 2017 i Stockholm

Information och anmälan

Tid

15-16 oktober 2017

Plats

Clarion Hotel Sign, Stockholm

Information

Resan
Vi åker buss direkt från Örebro till Stockholm. Beräknad avgångstid är 11.30 söndagen den 15 oktober och vi förväntas vara hemma 17.30 den 16 oktober.

Logi med tidlös nordisk design
Vi bor på Clarion Hotel Sign där alla rum håller mycket bra standard. Boka enkel- eller dubbelrum.

Mat, dryck & underhållning
Clarion Hotel Sign håller en mycket hög internationell klass på maten. Det kommer vi få ta del av på flera sätt. I konceptet ingår bland annat en trerätters middag med utvalda viner och middagsunderhållning. När kvällen slutar bestämmer du…

Morgonen – en skön start
Måndagmorgonen innehåller flera val före frukosten. Bland annat powerwalk.