Handelskammaren Mälardalen

Kalendarium

Om den mänskliga faktorn och informationssäkerhet i praktiken - Västerås

För närvarande står cybersäkerhet med all rätt i fokus. Det är emellertid lätt att glömma bort att cyberattacker eller annat utnyttjande av tekniska sårbarheter bara är ett av motståndarens många medel för att nå målet – tillgång till skyddad eller hemlig information.

Ritningar, manualer, mötesprotokoll, personalförteckningar eller teknisk dokumentation innehåller mängder av värdefull information men måste ofta analyseras, tolkas och förklaras för att kunna användas av en motståndare. Ibland måste t.o.m. ’reverse engineering’ användas. En mänsklig källa är därför ofta att föredra eftersom informationen då kompletteras av en förklaring, en analys eller rentav en vägbeskrivning.

Att skydda sin organisation mot tekniska angrepp kan vara komplicerat men hur skyddar vi vår organisation och vår personal från att bli utnyttjade, lurade eller manipulerade av en fientligt sinnad motståndare? Under tjänsteresor, på konferenser eller, för all del, på hemmaplan är den oförberedde ett lätt mål.

Program

Under en interaktiv workshop kommer du att få lära dig och prova på hur en motståndare arbetar för att manipulera, lura eller tvinga fram information om dig, din personal eller ert företags verksamhet.

Om föreläsaren

Metis Services utbildar, analyserar och projektleder företag, kommuner, myndigheter, biståndsorganisationer och andra verksamheter när säkerhet är ett problem eller när det finns ett problem med säkerhet.

Johanna Ling

  • Marknadskoordinator
  • Stora Näringslivsdagen, event och medlemskap

Information och anmälan

Tid

6 februari 2020, kl 7.30-9.00. Frukost och mingel mellan 7.30-8.00 och workshop mellan 8.00 - 9.00.

Plats

Handelskammaren Mälardalen - Vasagatan 20 A, Västerås

Information

Kostnadsfritt för dig som är medlem i Handelskammaren Mälardalen, om du ännu inte är medlem men är nyfiken på vad vi gör går det bra att kontakta oss.

Vid utebliven avanmälan debiteras 249 kr.