Handelskammaren Mälardalen

Kalendarium

Onlineseminarium: Nya momsregler vid e-handel mot konsument

Just nu händer det mycket på området onlineförsäljning av varor till konsument. I april 2020 infördes nya regler i Norge, 1 januari 2021 får Storbritannien nya regler med anledning av Brexit och 1 juli 2021 föreslås E-handelspaketet träda i kraft för alla medlemsländer i EU.

De nya reglerna berör företag som säljer varor direkt till konsumenter inom EU, i Norge eller i Storbritannien. Detta gäller oavsett var säljaren finns och oavsett om varan skickas från en plats inom EU eller utanför EU.

De nya reglerna syftar till att förenkla, men innebär också ökade skyldigheter att debitera moms där konsumenten finns. För att förenkla för företag utökas möjligheten att rapportera all sin moms i en enda medlemsstat när konsumenten finns inom EU. Därmed finns möjlighet att undgå kostsamma momsregistreringar och löpande kostnader för momsrapportering i olika länder inom EU.

Under webbinariet tas ett samlat grepp om de nya reglerna och vad man bör göra för att hålla sig à jour och säkerställa regelefterlevnad.

Föreläsare

Webbinariet kommer hållas av Johanna Jakobova från PwC. Johanna jobbar som skatterådgivare och är specialiserad på internationella skattefrågor och moms.

Mikael Wass

  • Marknadskoordinator
  • Internationell handel och medlemskap
Med anledning av Covid-19 ges detta event endast online.

Samarbetspartner

Information och anmälan

Tid

4 december 09.00-10.00

Plats

Online via Zoom

Information

295 kronor för medlemmar i Handelskammaren.
495 kronor för icke medlemmar.
Priset är exklusive moms.

PwC:s kunder deltar kostnadsfritt. Kontakta Johanna i samband med anmälan nedan.