Handelskammaren Mälardalen

Kalendarium

Arbetsmarknadskunskap i Askersund - har ni som arbetsgivare framtidens jobb?

Hur ser er långsiktiga kompetensförsörjning ut? Vet ni vilka framtidsval dagens ungdomar gör och vilken uppfattning de har om lokala arbetsgivare?

Målet med Arbetsmarknadskunskap är att minska glappet mellan skola och arbetsliv och höja motivationen hos ungdomar mellan 13-19 år. Genom inspirationsföreläsningar för över 21.000 elever i Örebro län de senaste tre åren, har Arbetsmarknadskunskap arbetat med att skapa förutsättningar för mer medvetna val och vägar som på sikt leder till jobb.

Idag finns ett samarbete med Askersunds kommun och Arbetsmarknadskunskap har nu övergått från projekt till en verksamhet. Under lunchen får ni som arbetsgivare uppleva en ”mini-lektion” och se vad det innebär att vara en samarbetspartner som kan påverka framtidens kompetensförsörjning. Du får även höra information om vad Askersunds kommuns ungdomar själva tänker om sin egen framtid inom utbildning och jobb.

"Den var superduperbra!! Den kunde gärna ha varit längre. Jag blev jätteinspirerad och började få aningar om vad jag ska göra i framtiden." Högstadieelev, VT 2017

 

Program

  • 11:30 - 13:30
    Upplev en inspirerande "mini-lektion", få information om vad det innebär att vara en samarbetspartner och hur du som arbetsgivare kan vara med i fortsättningen av konceptet. Fri lunch för alla anmälda.

Inbjudna

  • I första hand arbetsgivare i Askersund kommun.

Varmt välkommen önskar Arbetsmarknadskunskap och Askersund kommun!

 

Mer om Arbetsmarknadskunskap

Arbetsmarknadskunskap finansieras av offentliga och privata arbetsgivare i Örebro län samt Region Örebro län. Läs mer om Arbetsmarknadskunskap här samt se en inspirerande film som beskriver konceptet.

 

För frågor angående anmälan kontakta:

Elise Fahlander

  • Kommunikationsansvarig

Information och anmälan

Tid

28 september 2017
Kl 11.30-13.30

Plats

Best Western Hotel Norra Vättern
Klockaregatan 30
696 30 Askersund

Information

Inspirationsföreläsning för arbetsgivare inklusive fri lunch för alla anmälda, både medlemmar och icke medlemmar. Vid utebliven ankomst debiteras 150 kr för lunch. Begränsat antal platser.