Handelskammaren Mälardalen

Nyheter

Möte med politiker på upploppet inför EU

Ett 60-tal deltagare från våra medlemsföretag samlades på Makeriet den 7 juni för att lyssna till Moderata politiker inför valet när vi bjöd in finansminister Elisabeth Svantesson (M) och Jessica Polfjärd (M) till ett spännande frukostmöte. Stämningen var glad och positiv och en hel del dialoger och frågor lyftes under morgonen, där våra medlemmar fick chans att ställa frågor.

På scen lyftes läget om den svenska ekonomin. Hur EU-parlamentets beslut påverkar svensk ekonomi och att vi är ett land beroende av export.

Frågor lyftes, var av en fråga var kring huruvida Euro ska bli valuta i Sverige eller ej. I grundbeslutet om inträde till EU är innebörden att vi ska ansluta oss, men inget krav på när. Om/när Sverige beslutar det tar det 8 år att gå in, men det är väldigt svårt att gå in med en bra växelkurs om vi ska besluta att gå in, då den svenska kronan är svag gentemot euron.

Vi på Handelskammaren tycker att det är viktigt att lyfta fram Mälardalens näringsliv och viktiga frågor för våra medlemsföretag till politiker. Därför valde vi att arrangera flera politikerträffar, här kan du läsa om träffen med Socialdemokraten Mikael Damberg.

Under våren erbjöd vi även våra medlemsföretag ett kostnadsfritt seminarium där vi bjöd in Central Sweden och Svenskt Näringsliv för att prata om hur företag påverkas och vad kan företagen göra för att påverka EU.