Handelskammaren Mälardalen

Nyheter

Vart är svensk ekonomi på väg och hur påverkas företagen?

Inför EU-valet arrangerade vi två politiska träffar, där medlemsföretag fick möta politiker. En träff med Socialdemokraterna och en med Moderaterna. Viktiga samtal för att lyfta fram Mälardalens näringsliv och viktiga frågor för våra medlemsföretag.

Vart är svensk ekonomi på väg och hur påverkas företagen? Det var den stora frågan när Handelskammaren förde samman sex av våra medlemsföretag och Mikael Damberg (S) vice ordförande i Finansutskottet och före detta finansminister för en informell lunch. Frågorna var många och diskussionerna djupa, men lättsamma. Hur ska vi göra för att öka på byggandet i Sverige idag?

Ett av förslagen som lyftes från våra medlemmar var slopad moms på byggvaror. Ett förslag som säkert skulle glädja många byggkonsumenter idag, både på den privata och företagssidan.

Under våren erbjöd vi även våra medlemsföretag ett kostnadsfritt seminarium där vi bjöd in Central Sweden och Svenskt Näringsliv för att prata om hur företag påverkas och vad kan företagen göra för att påverka EU.

Författare:

Marcus Ellervik

  • Projektledare
  • Relocation Service