Handelskammaren Mälardalen

Nyheter

Nästan 180 deltagare besökte Promotionmorgon i mars!

Promotionmorgon mars, som denna gång ägde rum på Elite Stora Hotellet Örebro, med många sugna deltagare. Vår egen projektledare för events, Felix Andersson, agerade moderator.

Fredrik Öjdemark, från Närkefrakt inledde programmet genom att berätta om deras hållbarhetsarbete samt hur priset på drivmedel påverkar branschen till följd av kriget i Ukraina.

Michael Jonsson, Handelsbanken, Per Willén, LRF Örebro och Peter Andersson, Lindova, medverkade i en panel om krigets påverkan på näringslivet.

-Ukraina har alltid setts som världens kornbod. Genom att ryssarna nu förstör det ukrainska jordbruket så störs handelsmönstret i världen och påverkar alla som köper livsmedel. Är det någonting som påverkar inflationen i Sverige så är det livsmedel och bränsle. Vi har möjlighet att producera mer mat i Sverige men vi har satt strypsnara på oss själva genom att gå före med regleringar. Vi har kört med handbromsen i, i 25 år, säger Per Willén, LRF Örebro.

Kompetensbristen i vår region och i Sverige blir ett allt större problem. Marcus Ellervik, Handelskammaren Mälardalen och Anders Carlsson-Eklund, Arbetsförmedlingen EURES omkullkastade förutfattade meningar om utlandsrekryteringar som inte behöver vara krångliga. Läs mer information här.

Säsongsstarten närmar sig i Allsvenskan. Kif Örebros klubbchef Johan Gabrielsson Jonsson och lagkapten Frida Abrahamsson berättade avslutningsvis hur de tänker inför premiären.

Information och anmälan till Promotionmorgon 29 april hittar du här.

Paula Byström

  • Projektledare
  • Affärsnätverk, hållbarhet, kommunikation och medlemskap

Faktaruta

Promotionmorgon bjuder på spännande gäster, senaste nytt, samtal och nya affärskontakter.

Eventet är för medlemsföretag. Är du inte medlem men nyfiken på Handelskammaren Mälardalen?

Läs mer här om medlemskap.