Handelskammaren Mälardalen

Nyheter

Visa upp er på Världsmiljödagen

Sverige står värd för Världsmiljödagen den 5 juni. Här kan din organisation visa upp ert miljöarbete för resten av världen och sprida inspiration kring hur vi lever hållbart i samklang med naturen. Välkommen på förberedande seminarium den 23 mars

Arbetet med att förbereda Världsmiljödagen 2022 pågår för fullt. Planerar ditt företag aktiviteter, eller bara vill veta mer och få stöd att komma igång? Världsmiljödagen är öppen för alla. Det finns många sätt och nivåer att engagera sig på.

Nu bjuder vi in till ett seminarium den 23 mars för dig inom Näringslivet, med information och tips om hur ni kan delta i den globala temadagen. Ingen aktivitet är för stor eller liten, bred eller smal. Sista anmälningsdag är den 21 mars klockan 12.00. Länk till eventet kommer att skickas ut när anmälningstiden gått ut.

Anmälan

Sverige är värd för Världsmiljödagen 2022. Detta sker samma vecka som Sverige står värd för det globala FN-mötet Stockholm+50. Värdskapet ger en unik möjlighet för organisationer, myndigheter och företag att visa hur ni arbetar för att göra skillnad för miljön. Naturvårdsverkets uppdrag är att samordna aktiviteter och stärka kommunikationsinsatser inför Världsmiljödagen 2022 i hela Sverige. Läs mer

Om Världsmiljödagen

Världsmiljödagen firas varje år den 5 juni över hela världen och är en global kampanj som instiftades på FN:s miljövårdskonferens i Stockholm 1972.

Syftet med Världsmiljödagen är att öka kunskapen om, och mobilisera handlingskraft kring, aktuella miljöfrågor.