Handelskammaren Mälardalen

Nyheter

Elin Cederroos – Västeråstjejen som nu är dubbel världsmästare i proffsboxning!

Foto: Stephanie Trapp /Showtime

10 januari 2020 vann BK Rapid-boxaren Elin Cederroos, som redan hade IBF-titeln, WBA-världsmästartiteln i supermellanvikt efter seger mot favorittippade hemmaboxaren Alicia Napoleon Espinosa.

Skrivit svensk idrottshistoria

Trots tuffa motsättningar att vara på bortaplan samt att inte kunnat få med sina tränare så vann Elin med domarrösterna 95-94 efter tio ronder i Atlantic City. Därmed skrevs också ett stycke svensk idrottshistoria - ingen svensk boxare har tidigare haft två av de fyra stora mästarbältena samtidigt.

Nästa steg

Den första proffsmatchen i karriären gick Elin Cederroos 2017. Idag, mindre än tre år senare har hon åtta av åtta möjliga segrar och är den absoluta världseliten. Nästa stora kliv är att utmana om WBC-titeln men först blir det att försvara de titlar som hon nu har. Elin är fortfarande mer känd utomlands än i Sverige, eftersom boxning är inte lika stor i Sverige. Hennes boxningsmatch visades till exempel inte på någon svensk tv-kanal.

En fråga till Elin

’Vilken fantastisk prestation att orka gå alla tio ronder och få in träff efter träff med sådan kraft! Hur orkar du prestera så bra i varje rond?’

’Det gäller att vara vältränad och förberedd att orka gå tio ronder med fokus och disciplinen att hålla sig till taktiken. Det visade sig även i rondvilan då jag återhämtade mig bra under den minuten och var redo för nästa rond. Jag höll en hög nivå matchen igenom och fick många positiva kommentarer av Showtimes kommentatorer kring min boxning. De pratar om att matchen kan bli ”fight of the year”. ’

Paula Byström

  • Projektledare
  • Affärsnätverk, hållbarhet, kommunikation och medlemskap

Faktaruta

Namn
Elin Sofia Cederroos

Född
16 januari 1985

Yrke
Svensk proffsboxare och före detta fotbollsspelare

Boxningstitlar
Världsmästarbältena i supermellanvikt i WBA och IBF

Medlem i Handelskammaren Mälardalen sedan 2019