Handelskammaren Mälardalen

Nyheter

UTSIKTs frukost gav insikter och mersmak

Mod, hållbarhet, nya affärsmodeller, samverkan och människans roll i framtiden var några genomgående frågor när det var frukostmöte på Conventum inför Handelskammarens konferens UTSIKT i oktober.

Framtiden är redan här. Johan Cedermark från Brightn gjorde en uppskattad föreläsning om den tekniska utvecklingen de senaste åren och gav även en glimt av vad vi kan förvänta oss de kommande åren. Mer av det kommer under framtidslabbet som avrundar UTSIKT den 16 oktober. Deltagarna fick med sig en hemläxa tills dess, att titta på Apples senaste lanseringsevent och fundera på vilka värden som skapas.

– Det här var lite av ett wow och jag är glad att jag prioriterade att gå hit idag, säger en av deltagarna.

Frukostmötet gav en försmak av vad som väntar på konferensen den 15-16 oktober där globaliseringen, urbaniseringen och digitaliseringen är övergripande teman.

– Om vi kan förstå och dra nytta av möjligheterna så kan vi vara med och forma framtiden, istället för att formas av den. Då får vi en konkurrensfördel, sade Handelskammarens VD Jenny Emerén

Framtidskonferensen arrangeras för andra året och vänder sig till Örebroregionens näringsliv. Handelskammaren samarbetar med olika temapartners i form av lokala företag som har värdefull kompetens och erfarenheter att dela med sig av. 2017 är de CGI, Nordea, Kopparbergs bryggeri, Örebro Universitet, Jämtkraft, ÖBO och Cloudpro. UTSIKT avslutas med ett framtidslabb i samverkan med Brigthn och Region Örebro län.

Mikael Wass

  • Marknadskoordinator
  • Medlemskap och internationell handel

Boka UTSIKT 2017 nu

Fortfarande finns det några platser kvar.
Läs mer och boka här