På Handelskammaren Mälardalens webbplats används cookies som gör att webbplatsen fungerar bättre.

Jag accepterar
Kompetensförsörjning

YH Mälardalen

Yrkeshögskoleutbildningar innebär möjligheter för såväl studerande som arbetsgivare

Yrkeshögskoleutbildningar är utbildningar som ger jobb, de finns för att förse arbetslivet med den kompetens de efterfrågar. Utbildningarna innehåller en tredjedel praktik (LIA) som ger både de studerande och arbetsgivaren en bra start inför en eventuell kommande rekrytering. Arbetsgivare får arbetskraft som har just den kompetens de behöver. Yrkeshögskoleutbildningar ger även möjlighet för arbetsgivare att kompetensutveckla befintlig personal genom så kallad uppdragsutbildning inom YH.

För att säkerställa att utbildningarna inom yrkeshögskolan möter arbetslivets krav bedrivs de alltid i nära samarbete med arbetsgivare. De är aktiva både när det gäller planering och genomförande, och kan till exempel föreläsa, finnas med i ledningsgrupper och erbjuda praktikplatser.

 

Arbetsgivare
Bristen på rätt kompetens är ett känt hinder för tillväxt. Yrkeshögskolan är arbetslivets utbildningsform. Här har du som arbetsgivare och företagare möjlighet att sätta din prägel på utbildningen, genom bland annat medverka i Ledningsgrupper eller ta emot praktikanter. Kontakta oss på YH Mälardalen för att lära dig mer!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Studiesökande
Yrkeshögskolan är arbetslivets utbildningsform.  En utbildning får bara tillstånd att starta om det finns en dokumenterad efterfrågan på kompetensen. Fler än 9 av 10 som går ut yrkeshögskolan får jobb efter examen.
Johanna Ling

Johanna Ling

  • Marknadskoordinator
  • Stora näringslivsdagen, event och medlemskap