Handelskammaren Mälardalen

Kalendarium

Stora Näringslivsdagen

Stora Näringslivsdagen är en mötesplats för näringslivet som erbjuder inspiration, kunskap och möjligheter att göra affärer. Evenemanget är årligt återkommande och lyfter fram aktuella näringslivsfrågor, lokala och regionala styrkor samt ger inspiration för fortsatt tillväxt.

Programmet har en hög nivå av talare samt aktuellt och relevant innehåll. Ledarskap & kompetensförsörjning, globalisering och digitalisering är ämnen som berör och påverkar de flesta företagare oavsett bransch och storlek.

Årets program lyfter dessa frågor genom aktuella talare, spännande dialoger och inspirerande förebilder.

TEMAN

GLOBALISERING – DET NYA GLOBALA LANDSKAPET

Människor, produkter och pengar rör sig idag betydligt lättare mellan länder och kontinenter än för bara decennier sedan. Det påverkar alla företag – stora som små, oavsett vilken marknad och gör att vi ställs inför nya utmaningar och möjligheter.

FN:s fd vice generalsekreterare Jan Eliasson blir förste huvudtalare den 2 oktober. Jans gedigna erfarenhet inom utrikespolitik och internationella relationer, miljö och mänskliga rättigheter gör honom till en högaktuell talare. Jan Eliasson är fd vice generalsekreterare för FN (2012-2016) och på Stora Näringslivsdagen 2017 talar han om ”Det nya globala landskapet”.

KOMPETENSFÖRSÖRJNING – FRAMTIDENS ARBETSMARKNAD & DIGITALISERINGENS MÖJLIGHETER

Att möta framtiden med rätt kompetens nämns ofta som den största och viktigaste utmaningen för de flesta företag och är en strategisk fråga för alla organisationer oavsett bransch, storlek eller verksamhet.

Arbetsförmedlingen storsatsar på digitalisering och under detta pass kommer vi att tas med på en resa i några av de viktigaste delarna i den digitala transformationen.

Hur ser framtidens arbetsmarknad ut och hur anpassar vi oss efter det? Hur kan vi bana väg för tex gig-ekonomin? Vilka krav på kompetens kommer krävas? Hur jobbar Arbetsförmedlingen för att inkludera framtidens trender i utvecklingen? Erik Sandström CDO & Emily Svärd Digital Engagement Manager tar oss in i framtiden.

DIGITALISERING- DIGITALISERING, GLOBALISERING OCH NODALISERING - de tre stora makrotrenderna i vår tid

Digitaliseringens utveckling har gått snabbt framåt och har stor påverkan på hur vi gör affärer och på samhällsutvecklingen i stort. Digitaliseringen skapar förändrade förutsättningar för framtiden. Hur tacklar vi det och vilka trender ser vi om tittar framåt i tiden?
Cyberfilosofen och författaren Alexander Bard vill skaka om vår världsbild då han argumenterar för att den digitala interaktiviteten innebär en historisk revolution av samma dignitet som en gång talspråket, skriftspråket och boktryckarkonsten.
Med engagerande iakttagelser, nya tolkningar och pedagogiskt språk bjuder Alexander Bard på en lika utmanande som inspirerande samtidsanalys och inblick i morgondagen.

Anna Holmström

Anna Holmström

  • Platschef Västerås & projektledare Stora Näringslivsdagen
  • Stora Näringslivsdagen och medlemskap
Johanna Ling

Johanna Ling

  • Marknadskoordinator
  • Stora näringslivsdagen, event och medlemskap

Information och anmälan

Tid

2 oktober 2017, kl 11.00-23.00

Plats

Aros Congress Center, Västerås

Pris

I priset ingår lunch, eftermiddagsfika, fördrink, tvårättersmiddag inkl vin till maten samt dags- och kvällsprogram.

Pris 1695:- exkl moms
(medlemmar 1495:- exkl moms)

Anmälan är bindande.

Sara Collin

  • Sälj & marknad Stora Näringslivsdagen